Digidexo.com

Hvor lenge varer den Flu Virus Sist på overflater?

Hvor lenge varer den Flu Virus Sist på overflater?


Influensa er en alvorlig luftveissykdom som er svært smittsom. Det kan smitte fra person til person gjennom nysing eller hosting. Dråper som er produsert ved hoste eller nysing kan overføres til en person fra opp til 3 meter. Influensa kan også overføres ved å berøre overflater som inneholder viruset, og deretter ved å berøre ens øyne, nese eller munn.

Time Frame

Influensaviruset kan vare fra noen få sekunder til nesten 48 timer, avhengig av belastning og overflaten som den finnes.

Overflater

Influensa er sterkere enn en vanlig forkjølelse, og kan leve på ugjennomtrengelige overflater som plast eller tre for lengre perioder av gangen. Viruset vil ikke overleve så lenge på overflater som tekstiler eller papir.

Lengde

En person som blir smittet med viruset kan ha symptomer i opp til 10 dager. Hun kan være smittsom i inntil 5 dager etter at symptomene starter.

Forebygging / løsning

Å sørge for at du ikke blir syk, alltid vaske hendene etter berøring en overflate, for eksempel et dørhåndtak. Hvis du ikke umiddelbart kan vaske hendene, bruke et alkoholbasert desinfeksjonsmiddel, og deretter finne et sted å vaske hendene i opptil 15 sekunder i varmt vann med såpe.

Andre tiltak

Alltid dekke munnen når du hoster, og bo minst 6 meter fra en person som hoster. Desinfisere alle flater med våtservietter (som Clorox) hvis du eller medlemmer av husstanden er syke av viruset.

Kontroll Mål

Under influensasesongen, anbefales det at du får en influensa skutt for å beskytte mot viruset.