Digidexo.com

Fedmekirurgi vekt-tap produkter

Fedmekirurgi vekt-tap produkter


Bariatrisk kirurgi er en drastisk og effektiv tilnærming til å løse sykelig fedme. Det finnes flere typer bariatric kirurgi tilbys inkludert gastric bypass og justerbar mage bandet. Alle vektige operasjoner endre måten du spiser og hvordan du absorbere næringsstoffer. Etter operasjonen må du fylle opp med flere typer bariatrisk kirurgi vekt-tap produkter for å opprettholde din helse og forebygge mangler.

Protein Supplements

Forbruker ca 60 til 80 gram protein daglig etter operasjonen. Protein er nødvendig for sårheling, energi og for ernæringsmessige standarder. Normalt spiser protein gjennom protein-laden matvarer som kjøtt, bønner og egg, men etter operasjonen, vil du ikke være i stand til å konsumere store mengder mat, og du kan ikke være i stand til å tolerere vanlige kilder til protein. Bruke protein tilskudd i stedet. Proteintilskudd er tilgjengelig i pulver og flytende form, som gjør at du kan blande dem inn med enkle å fordøye mat som varme frokostblandinger, puddinger og yoghurt. Du kan også kjøpe spesialitet protein drinker, mat og snackbarer fra vektige matprodusenter.

Vitaminer

Ta multivitaminer daglig for å sikre at du gi kroppen din med nok vitaminer og næringsstoffer. Gastric bypass pasienter lider permanent malabsorpsjon, noe som reduserer mengden av næringsstoffer i tynntarmen er i stand til å absorbere. Ta voksen-styrke multivitaminer som inneholder jern. Vitaminer må være i chewable eller gummy form, som en liten mage posen ikke vil være i stand til å tolerere en standard vitamin.

I tillegg til multivitaminer, vil doser av vitamin B12 og vitamin D må tas for å opprettholde et tilstrekkelig nivå i kroppen.

Vitamin B12

Vitamin B12 er viktig for produksjonen av røde blodlegemer, som er ansvarlig for å levere oksygen til alle deler av kroppen din. Bariatric kirurgi pasienter har en økt risiko for en vitamin B12-mangel, noe som kan føre til anemi, blek hud, kvalme, diaré eller forstoppelse og vekttap. En ubehandlet vitamin B12-mangel kan føre til nevrologiske problemer, en dårlig følelse av balanse, depresjon og nummenhet eller prikking i fingre og tær.
Ta 500 mcg verdt av chewable eller gummy vitamin B12 tilskudd daglig, eller snakke med legen din om en månedlig injeksjon.

Vitamin D

Vitamin D hjelper med kalsium absorpsjon. En vitamin D-mangel kan føre til muskelsvakhet, bein svakhet og osteoporose. Forhindre en vitamin D-mangel ved å supplere din daglige matinntak med vitamin D. Vitamin D-tilskudd er tilgjengelig i tygge og flytende form.

Kalsium

Kalsium er nødvendig for bein, muskelkontraksjoner, og utskillelsen av enzymer og hormoner. Ta 1000 til 1500 mg kalsium-citrat daglig for å forebygge utviklingen av kalsiummangel.

Tips

Snakk med din ernæringsfysiolog før du bruker noen form for bariatrisk kirurgi vekt-tap produkter. Din helse, metabolisme, appetitt og type fedmekirurgi du har hatt vil alle finne ut hva protein, vitamin og mineraltilskudd du må ta. Doser og bruksfrekvens kan variere mellom ulike produkter og vektige pasienter, så det er viktig at du bruker dem bare under medisinsk tilsyn.