Digidexo.com

Hvordan gjenkjenne symptomer på Pleuritt

Veggene i lungene er dekket med et tynt vev. Når disse vev svelle eller bli betent, er det kjent som en tilstand som kalles pleuritt. Det er mange helserelaterte problemer som kan føre pleuritt imidlertid pleuritt alene kan behandles. Symptomene kan være smertefullt og kan variere fra mild til alvorlig. Kjenne symptomene kan være nyttig for deg når du snakker med legen din. Her vil du lære hvordan du kan gjenkjenne dem.

Hvordan gjenkjenne symptomer på Pleuritt

Hvordan gjenkjenne symptomer på Pleuritt

Se legen din dersom du opplever noen brystsmerter eller problemer med å puste. Brystsmerter kommer vanligvis på veldig plutselig når forbundet med pleuritt. Det er mange helsemessige forhold som kan føre til de samme symptomene, så det er viktig å snakke med helsepersonell hvis du opplever dem slik at de kan gjøre det som er nødvendig for å fastslå hva som forårsaker din.

Gå til legen hvis det i tillegg til brystsmerter, opplever du noe skulder eller mage smerter. Det er tider når brystsmerter du opplever på grunn av pleuritt vil faktisk strekker seg til skulderen eller magen. Disse smertene bør tas opp av legen din så snart som mulig.

Rapport med legen din eventuelle smerter eller ubehag som er et resultat av nysing eller hosting. Selv om det virker normalt, kan det være en underliggende årsak til det. Når du arbeider med pleuritt, smerten som er forbundet med det har en tendens til å bli skarp eller forverrer seg dersom den lidende hoster eller nyser. Dette skarp smerte kan være i tillegg til en konsekvent smerte som stikker rundt i brystkassen. Sørg for å la helsepersonell vet om dette gjelder deg, selv om det ikke skjer hver gang du nyser eller hoste.

Gå til legen din er du utvikle en vedvarende feber. En av årsakene til pleuritt er en infeksjon og feber er kroppens måte å forsøke å bekjempe den av. Vær forberedt på å fortelle legen din når feberen startet og hva temperaturen har vært. Hvis feberen er høy og din lege ikke er tilgjengelig, kan du gå til nærmeste akuttmottaket.

Fortell legen din om eventuelle muskelsmerter eller hodepine du opplever. Begge er et tegn på infeksjon, og kan være forårsaket av pleuritt. Spesielt merke hvis disse smerter er ledsaget av noen smerter i brystet, skulder eller magen området som disse er også symptomer som kan oppstå hvis du utvikler pleuritt.

Hint

  • Pleuritt er mulig å behandle. Vær så grundig som mulig når du beskriver dine symptomer til helsepersonell. Dette vil sikre en raskere diagnose og behandling. Jo før du får behandling, jo bedre vil du føle deg.