Digidexo.com

Har Heavy Drinking Årsak prostatakreft?

Prostatakreft er en sykdom som forekommer først og fremst hos eldre menn. Det påvirker prostatakjertelen, som er en kjertel som er funnet i det mannlige forplantningssystemet. Det er flere faktorer som øker risikoen for å utvikle prostatakreft, inkludert genetikk og eksponering mot visse kjemikalier. Nye bevis har vist at drikking kan øke risikoen for prostatakreft.

Lenker til alkohol og kreft

Ifølge Verdens helseorganisasjon, en pasient som drikker alkohol øker risikoen for å utvikle de fleste typer kreft. Bevis viser at risikoen er til stede selv når pasienten ikke drikker nok til å bli full. Pasienter som drikker litt alkohol, men drikker konsekvent over tid fortsatt synes å være i risikosonen for å utvikle kreft.

Hvordan virker alkohol forårsake kreft?

Det er nok av teorier om hvorfor alkohol fører til kreft. Noen studier tyder på at kroppen omdanner alkohol inn et giftig kjemikalie. Dette stoffet er det som forårsaker den smertefulle bakrus sensasjon. I det menneskelige legeme, kan dette også kjemisk skade DNA og hindre cellene fra å reparere seg selv, for derved å forårsake kreft. Alkohol kan også redusere mengden av folat i kroppen og øke nivåene av testosteron, østrogen og andre hormoner, alle faktorer som øker risikoen for kreft.

Lenker til alkohol og prostatakreft

Nå nylig har forskere funnet en bestemt sammenheng mellom å drikke alkohol og en økt risiko for å utvikle prostatakreft. En studie utført av forskere fra Nord-Amerika og Australia synes å indikere at menn som drikker bare to drinker om dagen øker risikoen for å utvikle prostatakreft med 20 prosent. Forskerne sier også at risikoen øker jo flere som pasienter konsumere alkohol.

Ikke All alkohol er skapt like

Mens alkoholen har vært knyttet til en økning i prostatacancer, noen forskere si at ikke all alkohol er fullstendig dårlig. En separat studie ved Fred Hutchinson Cancer Research Center i Seattle syntes å indikere at pasienter som drikker rødvin kan ha en lavere risiko for prostatakreft, mens pasienter som konsumerer øl øke sin risiko. Studien antyder at rødvin inneholder antioksidanter som er kjent for å bidra til å bekjempe kreftfremkallende stoffer. Men andre studier synes å bestride dette funnet.

Koblingen mellom drikking og røyking

Forskere advarer også at risikoen for kreft øker fordi mange mennesker som drikker også røyker. Det er et akseptert faktum at røyking kan føre til kreft. Men hva er først nylig kjent er at drikking øker kroppens tendens til å absorbere skadelige, kreftfremkallende stoffer som en pasient er utsatt for ved å røyke.