Digidexo.com

Botemidler for Plantar Seed Liktorn

Det er ikke helt nødvendig å behandle eller bli kvitt plantar vorter eller liktorn, men de fleste finner dem å være unappealing og velger å bli kvitt dem. Behandling kan ta flere uker før resultatene er sett eller den er effektiv.

Frysing

Ifølge Mayo Clinic, er det flere metoder for å bli kvitt plantar liktorn. En lege kan bruke flytende nitrogen ved hjelp av enten en spray beholder eller en bomullsspisset applikator å fryse vorte av. For enkelte individer, er denne behandlingen svært smertefullt, men for andre er det ikke. En blemme vil danne rundt vorten og etter flere dager, vil deadened vevet løsner av seg selv. Denne formen for behandling er ikke anbefalt for små barn på grunn av smertene faktor.

Kirurgi

To forskjellige typer av kirurgi, er tilgjengelig for fjerning av plantar vorter. En mindre kirurgi er gjort når det vorte er nøye kuttet bort eller fjernet av legen ved hjelp av en elektrisk nål. Denne metoden kan føre til arrdannelse, men det anses å være en effektiv behandling.

Laser kirurgi er tilgjengelig for planter vorter. Det finnes flere forskjellige typer av lasere som kan brukes til å fjerne vorter planter. Ulempen er at laser kirurgi er svært kostbart. Mange helseforsikringer dekker vorte fjerning, men hvis noen betaler av egen lomme, kostnader variere alt fra $ 30 for hjem behandlinger til $ 200 til $ 600 for kirurgi og lege behandlinger. Laser kirurgi kan kreve mer enn én økt, og kan være svært smertefullt.

Duct Tape

I 2002 Madigan Army Medical Center i nærheten av Tacoma, Washington, gjennomført en studie der duct tape ble brukt til å kvitte seg med plantar warts. Resultatet av studien viste at duct tape hadde en bedre sjanse for å bli kvitt vortene enn frysing. Deltakerne ble bedt om å dekke vorte med duct tape for seks påfølgende dager. Etter seks dager ble duct tape fjernet og de ble rådet til å suge vortene i vann. Til slutt, deltakerne fikk beskjed om å gni forsiktig vorte med en Emery bord eller pimpstein. Denne prosessen ble gjentatt og utført i opptil to måneder eller inntil det vorte ble til slutt borte. Siden 2002 har behandling av plantar warts med duct tape og vann blitt mye brukt over hele verden.

Behandlingen blir ofte referert til som tape terapi. Ifølge forsker Dr. Dean "Rick" Focht III of Cincinnati Children Hospital Medical Center, er duct tape en mer effektiv, mindre smertefullt alternativ til flytende nitrogen, som brukes til å fryse vorter.