Digidexo.com

Førstehjelp Prosedyrer for øyeskader

Administrere de riktige førstehjelp prosedyrer når du arbeider med øyeskader er viktig for å forebygge varig skade og til og med blindhet. Følgende prosedyrer er gjort umiddelbart etter skaden, og før de søker profesjonell medisinsk hjelp.

Vær forberedt

Det er flere ting du bør ha i din førstehjelpsskrin i tilfelle av øye-relaterte kriser. Disse inkluderer sterile øye vask, stiv øye skjold, gasbind og gasbind tape.

Kjemikalier

Hvis en kjemisk eller toksin kommer i øynene, må du skylle øyet med rent, drikkbart vann fra en steril beholder, når det er mulig. Åpne øyet så bredt som mulig og hell vannet over det. Hvis en container er ikke tilgjengelig, vask hendene raskt og bruke dem til å hjelpe skylle øyet. Fortsett å skylle øyet i opptil 15 minutter. Ikke bandasje øyet etter at den er tømt, som kjemikalier kan bli fanget. Oppsøk lege.

Kutt og Punkteringer

Hvis øyeeplet eller øyelokk blir punktert eller skåret i uansett, ikke prøv å skylle øyet. Legehjelp er nødvendig umiddelbart. I mellomtiden, dekker øyet med en stiv øye skjold. Hvis du ikke har et øye skjold i førstehjelp kit, eller settet ditt ikke er tilgjengelig, kan den nederste halvdelen av et pappbeger brukes.

Fremmedlegemer

Hvis et fremmedlegeme blir sittende fast i øyet, la øyet rift i et forsøk på å naturlig skylle den ut. Alternativet er å skylle øyet med rent, drikkes vann. Hvis irritasjonen vedvarer, undersøke øyet for å finne objektet. Dra ned nedre øyelokk og ser opp, så hold den øvre lokket mens du ser ned. Ikke gni øyet, da dette kan lodge objektet inn i øyeeplet og krever medisinsk utvinning. Hvis spyling med vann ikke fungerer, lett bandasje øyet og søke legehjelp.

Medisinsk konsultasjon

Fordi handlingene som er tatt kort tid etter skade øyne oppstår kan være forskjellen mellom syn og blindhet, er det svært viktig å konsultere en medisinsk faglig etter skade oppstår. Se en lege eller medisinsk faglig hvis irritasjon vedvarer.