Digidexo.com

Rollen til arvelighet i leverkreft

Arv spiller en rolle i mange kreftformer i kroppen vår, og det er også en av faktorene som kan påvirke hvem som vil til slutt bli diagnostisert med leverkreft. Imidlertid er arvelighet ikke den eneste avgjørende faktor. Andre faktorer eksisterer også. Og selv om svulster i gallegangen og lever er blant de vanligste svulster opplevd i verden, det er ikke nødvendigvis sant for USA. Bare en femtedel av de 15.000 galleblæren, leveren og galleveier krefttilfeller som oppstår årlig i USA er knyttet til leverkreft.

Hemokromatose

Hemokromatose er ett eksempel på rollen til arvelighet i leverkreft, siden dette arvelig sykdom kan påvirke en diagnostisering av leverkreft. I hemokromatose, er legemet akkumulere for mye jern i leveren, så vel som andre organer. Dette er et resultat av legemet funksjonsfeil på grunn av noen arvelig sykdom. Feilen oppstår når kroppen absorberer for mye jern gjennom maten i kostholdet.

Wilsons sykdom

Som hemokromatose er Wilsons sykdom også et resultat av en arvelig problem i kroppen. Mens hemokromatose er akkumulering av for mye jern i kroppen, er Wilsons sykdom en oppsamling av for mye kobber i kroppen. Derfor kan denne tilstanden også være en arvelig medvirkende faktor i leverkreft; men det er mer sjelden enn hemokromatose.

Galactosemia

En annen sykdom som spiller en arvelig rolle i leveren kreft er galactosemia. I motsetning til hemokromatose og Wilsons sykdom, betyr galactosemia ikke akkumuleres jern eller kobber i kroppen; i stedet, akkumuleres det galaktose. Denne galaktose akkumuleres i blodet på grunn av en arvelig enzym-mangel som forhindrer dens omdannelse til glukose.

Misforståelse

Siden det er en overflod av jern, kobber og glukose i kroppen av individer diagnostisert med disse sykdommene, noen feilaktig tror at dietten er problemet; Men, det er ikke tilfelle i hemokromatose, Wilsons sykdom, eller galactosemia. Disse forholdene er et resultat av nedarvede mangler, ikke ytre faktorer som kosthold.

Geografi

USA er ikke det primære landet plaget med denne typen kreft. Japan, Kina og Afrika sør for Sahara er de tre dominerende steder internasjonalt for leverkreft.

Betraktninger

Selv om kostholdet i seg selv er ikke en medvirkende faktor for leverkreft, det er noen spekulasjoner om at dårlig drikkevann, jord og forurensede korn og andre matvarer kan være instrumental i de høyere leverkreft blir opplevd i Afrika sør for Sahara, Japan og Kina .