Digidexo.com

Hvordan diagnostisere Tourettes syndrom

Hvordan diagnostisere Tourettes syndrom


Tourettes syndrom er en nevrologisk tilstand der en person lider vokale tics - involverer tale mønstre - og motoriske tics. En arvelig lidelse, er Tourettes syndrom ofte diagnostisert på et tidlig alder. Det påvirker alt fra én til 11 barn ut av hver 1000. Les videre for å lære mer om hvordan å diagnostisere Tourettes syndrom.

Hvordan diagnostisere Tourettes syndrom

Merk alle de vokale tics som anses som symptomatisk for Tourettes syndrom. De omfatter vokale tics (ytret plutselige eller uventede fraser), koprolali (blurting ut obskøniteter eller tabubelagte ord), echolalia (gjenta andres ord) eller palilalia (gjentagende ens egne ord).

Følg de motoriske tics som kan følge utbruddet av Tourettes syndrom. Disse motor, eller fysisk, kan tics omfatter overdreven blunking, hoste, rydding av halsen og sniffing, samt ulike typer ufrivillige ansiktsbevegelser eller uttrykk.

Diagnose muligheten for Tourettes syndrom ved å dokumentere frekvensen og lengden av forekomsten for disse forskjellige typer av tics i løpet av et år. Muligheten for Tourettes syndrom vil bli eliminert hvis pasienten har minst tre sammenhengende måneder uten symptomer.

eliminere muligheten for at de vokale og motoriske tics kan være forårsaket av en mer alvorlig medisinsk tilstand, for eksempel autisme, kullosforgiftning eller epilepsi, ved å se en lege. Tester som EEG, vil bli utført for å merke seg om den elektriske aktiviteten i hjernen er normalt.

Finn ut om det er noen andre sekundære symptomer som er felles for lider av Tourettes syndrom, som søvnløshet, hyperaktivitet, tvangslidelser (OCD) og oppmerksomhet-underskudd uorden (ADD), samt visse typer lærevansker. Vær oppmerksom på at symptomer på Tourettes syndrom nesten alltid dukke opp før den lidende fyller 18 år, med en topp i diagnoser som oppstår mellom fem og sju.

Kontroller for å se om de motoriske tics eller mønstre er faktisk reaksjoner på andre fysiske forhold, for eksempel astma, matallergier og synsproblemer. Den første personen til å diagnostisere Tourettes syndrom i et barn er ofte en øyelege eller allergolog.

Planlegg en henvisning med en nevrologisk spesialist for å bekrefte legens første diagnose av Tourettes syndrom.

Hint

  • Mens de fleste vet Tourettes syndrom som nevrologisk lidelse som fører folk til å blurt ut obskøniteter uventet, er dette symptomet faktisk ganske uvanlig. Kjent som coprolalia, vises dette symptomet på mindre enn 15 prosent av Tourettes lider. Det er ikke en nødvendig forutsetning for en riktig diagnose.