Digidexo.com

Hva slags mat er høy i Riboflavin?

Hva slags mat er høy i Riboflavin?


Riboflavin er en type B-vitamin, også referert til som vitamin B2, som virker sammen med andre B-vitaminer til å omdanne karbohydrater til glukose under fordøyelsen for energi. Som en antioksidant, riboflavin kamper av skadelige partikler som skader celler og bidrar til aldringsprosessen. Riboflavin er nødvendig for normal vekst og sunn hud og hår. De fleste friske mennesker konsumerer en tilstrekkelig mengde riboflavin ved å følge et sunt, velbalansert kosthold.

Melk og andre meieriprodukter

I vestlige dietter, melk og melkeprodukter gir den høyeste bidraget av riboflavin i mat. En kopp helmelk med tilsatt vitamin D inneholder 0,412 milligram riboflavin. Yoghurt inneholder 0,486 milligram riboflavin per 8-unse servering, mens fetaost har 0,239 milligram riboflavin per 1-unse servering. Den anbefalte daglige rasjon, eller RDA, for riboflavin er 1,3 milligram for menn og 1,1 milligram for kvinner per dag.

Magert kjøtt, egg og belgfrukter

Proteinkilder som magert kjøtt, egg og belgfrukter er høy i riboflavin. En 3-unse broiled flanke biff inneholder 0,103 milligram riboflavin, mens en 3-unse svinekotelett inneholder 0,266 milligram per porsjon. Ett stort hardkokt egg inneholder 0,256 milligram, og en kopp kokte soyabønner inneholder 0,490 milligram riboflavin. Innmat er spesielt høyt i nærings; en ett-slice servering av pannestekt biff leveren inneholder 2,774 milligram riboflavin.

Grønne bladgrønnsaker og sopp

Mørkegrønne bladgrønnsaker har betydelig høye konsentrasjoner av riboflavin. En en kopp servering av tørket spirulina inneholder mest, med 4,11 milligram riboflavin mens en kopp servering av kokt spinat inneholder 0,425 milligram. Noen typer sopp inneholder høye nivåer av riboflavin, inkludert østers, hvit og porta. En kopp skiver wokkede hvit sopp inneholder 0,5 milligram riboflavin.

Forsterkede matvarer som inneholder Riboflavin

Naturligvis, kornprodukter inneholder en lav konsentrasjon av riboflavin, selv om, med festningsverk, noen brød og korn er gode kilder. Mengder av riboflavin kan variere i henhold til merke og type frokostblanding. En merkevare av sprø ris korn inneholder 5,225 milligram riboflavin per en kopp servering. En skive grovt brød inneholder 0,078 milligram riboflavin. Ta hensyn til når lagring av korn, særlig brød, at riboflavin er lett ødelegge ved eksponering for lys. Prøv å lagre korn ut av lyset for å bevare riboflavin innholdet i maten.