Digidexo.com

Hva er de helsemessige fordelene av Macadamia Nuts?

Hva er de helsemessige fordelene av Macadamia Nuts?


Macadamia nøtter har ikke det beste ryktet. De inneholder mer kalorier per porsjon enn de fleste andre nøtter - 200 kalorier i 1 gram vs 160 kalorier i en unse av mandler, for eksempel. De er også høy i fett med 21 gram fett og 3,4 gram mettet fett per unse. Macadamia nøtter kan nytte for din helse, men hvis du velger rå eller tørre-stekt, usaltet merker og spise dem - og alle nøtter - i moderate mengder, sier Academy of Nutrition and Dietetics talskvinne Judy Caplan.

God for hjertet

Macadamia nøtter kan være høy i mettet fett, men de er også en god kilde til enumettet fett, med nesten 17 gram i hver unse. En diett rik på enumettet fett kan senke kolesterolet nivå og bidra til å forebygge hjerneslag eller hjerteinfarkt. I tillegg, hvis du får mer av protein fra plantebasert mat som macadamia nøtter i stedet for rødt eller bearbeidet kjøtt, vil du være mindre sannsynlighet for å dø av hjertesykdom, rapporterte en studie publisert i "Archives of Internal Medicine" i 2012. Macadamia nøtter har 2,2 gram protein per unse.

Styrker bena

Kroppen din trenger mangan å bygge og vedlikeholde sterke bein. Uten nok, kan du være mer sannsynlig å utvikle osteoporose, spesielt hvis du er en kvinne mangelfull i mineralet. Gjennomsnittlig voksen mann skal ha 2,3 milligram av mangan hver dag, mens en kvinne krever omtrent 1,8 milligram daglig. Rå macadamia nøtter levere 1,2 milligram av mangan i hver en-unse servering, oppfylle 52 prosent av en manns anbefalt daglig inntak og nesten 67 prosent av en kvinnes.

Aids i Iron Absorpsjon

Macadamia nøtter er en god kilde til jern - hver unse inneholder 13 prosent av en manns daglige behovet og nesten 6 prosent av RDA for kvinner under 50 - men de er en enda bedre kilde til kobber. Voksne trenger 900 mikrogram kobber per dag, og en unse av macadamia nøtter har 214 mikrogram, eller 24 prosent av dette beløpet. Hvis du mangler kobber, vil kroppen ikke være i stand til å absorbere jern den trenger for å produsere røde blodceller, som kan føre til jern-mangel anemi.

Beskytter Your Eyes

A 1-unse servering av rå macadamia nøtter leverer 0,34 milligram tiamin, også kjent som vitamin B-1. Dette beløpet oppfyller 28 prosent av en manns anbefalt daglig inntak og 31 prosent av en kvinnes. Personer med et høyere beløp av tiamin-rik mat i kostholdet kan være mindre sannsynlighet for å utvikle øyet linsen unormalt som fører til grå stær, rapporterte en "Archives of Ophthalmology" studie publisert i 2005.