Digidexo.com

Genetisk testing for Fetal Alcohol Spectrum Disorder

Fetal alkohol spektrum lidelse er et medisinsk begrep som brukes for å beskrive et spekter av fysiske, kognitive og atferdsforstyrrelser oppleves av avkom av en kvinne som drikker under begrepet av en graviditet. En diagnose av fetal alkohol spektrum lidelse (FASD) krever bruk av en rekke forskjellige undersøkelser, inkludert genetisk testing i noen tilfeller.

Identifikasjon

Symptomene forbundet med FASD er tydelig i andre funksjonshemninger. De fleste av disse plager er genetisk i naturen. Disse tilkoblingene resultere i bruk av genetisk testing i diagnostisering FASD.

Misforståelse

FASD ikke er en genetisk sykdom. Genetisk testing brukes ikke til å identifisere FASD direkte, men heller for å utelukke andre sykdommer som har en genetisk basis og besitter de samme symptomene som FASD.

Time Frame

Hvis en gravid kvinne drikker i løpet av svangerskapet, er genetisk testing tilgjengelig under begrepet av svangerskapet for å begynne å utelukke visse vilkår som deler symptomer med FASD.

Fordeler

Den primære fordelen med genetisk testing for å identifisere føtalt alkohol spektrum lidelse er at andre forhold er utelukket langt raskere. Ved å ta dette kurset et barn kan få riktig behandling for FASD på en riktig måte.

Advarsel

Forskning er fortsatt mangelfulle med hensyn til hvor mye alkohol en kvinne trenger å konsumere mens gravid å forårsake FASD. Nesten alle leger anbefaler at en gravid kvinne unngå alkoholholdige drikkevarer helt.