Digidexo.com

Kan Bipolar sykdom være arvelig?

Kan Bipolar sykdom være arvelig?


Er bipolar lidelse arvet? Det kan være. Ifølge Bipolar Focus, en støtteorganisasjon for de med denne lidelsen, er du syv til 20 ganger mer sannsynlig å ha denne sykdommen hvis en av foreldrene dine er bipolar. Andre faktorer som biologisk sårbarhet, miljø og livshendelser kan også spille en rolle. Hvis noen i familien din er bipolar, betyr det ikke at du vil ha sykdommen.

Genetisk predisposisjon

Bipolar lidelse har en tendens til å kjøre i familier. Forskere tror det er ingen enkelt gen som er opphavet; Snarere kan det være forårsaket av flere gener og påvirket av miljøet.

Sannsynligheten for å arve

Hvis en enegget tvilling er bipolar, så den andre har en 60 til 80 prosent for å bli diagnostisert. I kontrast, hvis en broderlig tvilling har sykdommen, er det bare en 20 prosent sjanse den andre vil ha det.

Biologisk Sårbarhet

Biologiske sårbarheter som for eksempel en kjemisk ubalanse i hjernen kan bidra til uorden. Dette kan bli arvet eller en reaksjon på miljømessige hendelser.

Triggere

Hvis du har en genetisk tendens til bipolar lidelse, kan enkelte ting trigge den. En stressende livshendelse, kan hormonelle problemer og dårlig helse vaner som narkotika-eller alkoholmisbruk alle føre til utbruddet.

Andre risikoer

Hvis dine foreldre eller andre nære slektninger har bipolar lidelse, kan du også være på genetisk risiko for å utvikle ADHD, læring eller humør lidelser eller angstlidelser, selv om du ikke er bipolar.