Digidexo.com

Hvordan takle Being Color Blind

Hvordan takle Being Color Blind


Fargeblindhet, eller manglende evne til å skille mellom visse farger som rødt og grønt, kan skape problemer for de som har tilstanden. Mens det er ikke farlig og mange mennesker lever helt normale liv med tilstanden, kan fargeblindhet gjøre visse aspekter av livet vanskelig. Siden studier tyder på at 10% av mennene i verden er blind farge, lære om å leve med fargeblindhet er viktig. Hvis du har tilstanden, er den gode nyheten at det er flere ting du kan gjøre for å gjøre dagen-til-dag liv enklere selv med fargeblindhet.

Hvordan takle Being Color Blind

Hvordan takle Being Color Blind

•  Organiser skapet etter farge. Dette vil gjøre det lettere å finne klær som passer. Få hjelp av noen du stoler på til å hjelpe deg med å organisere drakter slik at å få kledd i morgen er ikke lenger vanskelig.

lære å skille viktige symboler, slik som trafikksignaler, etter form og plassering, i stedet for å farge. For eksempel, hvis du ikke kan skille mellom rødt og grønt, må du lære at toppen signal på en trafikk lys betyr stopp og bunnsignalet betyr gå.

Ta hensyn til andres handlinger. Hvis du er i en situasjon hvor du må velge den grønne elementet, for eksempel, se på hvilket element personen foran deg velger.

Unngå situasjoner der du vil være nødvendig å be om hjelp når du heller ikke. For eksempel kjøpe bagasjen som er i en farge du kan skille, og vurdere å sette en stropp eller belte på den for å gjøre det lettere å bedømme hvilken brikke er ditt når du samler den på bagasje.

Diskuter tilstanden din med de rundt deg, inkludert familiemedlemmer, sjefen din og venner. Dette vil klare opp eventuelle misforståelser som kan oppstå på grunn av fargeblindhet.

Hint

  • Hvis barnet ditt har fargeblindhet, sørg for å diskutere tilstanden med sin lærer. Læreren kan gjøre klasserommet miljøvennlig til barnet ved å unngå kontraster at han ikke kan se.
  • Unngå å sette deg selv i en situasjon hvor din fargeblindhet kan sette deg eller de rundt deg i fare. For eksempel kan du ikke være en pilot hvis du er fargeblinde, som det er for mange lys og kontroller at du kan gå glipp av med din tilstand.