Digidexo.com

Om tertiær Lyme sykdom

Lyme sykdommen spres av flått og er ikke uvanlig i de varme månedene. Hvis fanget tidlig, kan tilstanden enkelt kontrolleres og behandles med antibiotika. Hvis Lyme sykdommen ikke behandles i en tidlig fase, kan symptomene bli mer intens og kan muligens forårsake permanent skade. Tertiær Lyme sykdom er et sent stadium av sykdommen og potensielt farlig for den enkelte.

Alternative navn

Tertiær Lyme sykdom er også kalt fase 3 Lyme sykdom. Andre begreper som brukes for å beskrive dette stadiet inkludere "sent", "avansert" og "kronisk".

Time Frame

Som det fremgår av National Library of Medicine (NLM) gjennom MedlinePlus tjenesten, trenger tertiære Lyme sykdom symptomer ikke vises umiddelbart etter å ha blitt bitt av en infisert flått. Avanserte symptomene er vanligvis merkbar lenge etter infeksjonen, for eksempel måneder eller år senere.

Symptomer

Symptomer på dette sent stadium av Lyme sykdom inkluderer leddgikt-lignende leddsmerter, nummenhet i beina, humør skift, forvirring og ha en økt følsomhet for sollys.

Behandling

Antibiotika kan behandle tertiær Lyme sykdom. Du kan ta muntlig medisiner eller bli behandlet gjennom en IV linje.

Komplikasjoner

Noen symptomer på tertiær Lyme sykdom somle etter at behandlingen er avsluttet, inkludert leddgikt. Noen vil alltid ha felles smerte som et resultat av kronisk Lyme-sykdom.