Digidexo.com

Diabetes & Foot Pain

Diabetes & Foot Pain


Nesten en fjerdedel av alle diabetikere utvikler fotproblemer, noen som vil være svært smertefullt. Disse fots forhold bør ikke tas lett på. Noen ganger tilstanden kan være så alvorlig at det resulterer i en amputasjon.

Nevropati og Fotproblemer

Grunnen diabetikere har fotproblemer er på grunn av dårlig sirkulasjon og nevropati, sistnevnte tilstand som forårsaker manglende evne til å føle varme eller kulde eller en ufølsomhet til temperatur. Noen ganger kan en diabetiker er ikke klar over at han har en blemme eller trykksår eller kutt og skrubbsår, på grunn av mangel på følsomhet i føttene. Selv om disse skadene kan være mindre, hvis de ikke blir behandlet kan det føre til sårdannelse og til og med amputasjon dersom tilstanden forverres.
Når nevropati er til stede, kan foten misdannelser oppstår inkludert Charcots fot, hammer tær og bunions.
Diabetikere rådes til å se på sine føtter på en daglig basis for å sikre at det ikke er noen kutt eller skader stede.

Sensorisk nevropati

Smerten som er forbundet med perifer nevropati, som er forårsaket av skaden gjort til nerver av diabetes, manifesterer på flere måter, ifølge Diabeteslife.com, inkludert sensorisk nevropati. Når dette skjer, er smertene som den enkelte føles langt verre enn hva som forårsaker det, for eksempel å sette et par sokker på, noe som vanligvis ikke vondt. Men for en diabetiker, kan dette være uutholdelig. Den minste berøring kan være forferdelig smertefullt til diabetiker. Andre symptomer er prikking, knivstikking, svie og nummenhet. Når det er nerveskader, kan det føre til at føttene til å verke. Dersom diabetiker blod sukker nivå pigger, kan dette føre til disse symptomene.
For å lindre smerte, antyder Diabeteslife.com ved hjelp av en fot rullen på undersiden av føttene eller masserer føttene. Spør legen din om det er en smertestillende medikamenter som du kan ta.

Autonom og Motor Nevropati

Autonom nevropati påvirker nerver av føttene. Diabetikere kan utvikle fortykkede negler og foten calluses som forårsaker store smerter. Sprukken hud og tørr hud er også kjennetegnene ved en diabetiker føtter. Personer som lider av diabetes også lider av tørr eller sprukket hud. For å unngå dette, kan du bruke condition agenter som er laget spesielt for diabetikere.
Motorisk nevropati påvirker musklene. Den diabetiker må holde musklene fleksible og sunn via stretching og massasje og spise en balansert diett.

Dårlig sirkulasjon

Hvis blodsirkulasjonen er dårlig, som har en tendens til å skje med diabetikere, kan dette føre til ekstrem smerte. Spør din lege om riktig medisinering og fysioterapi for å forbedre sirkulasjonen og redusere smerte.

Bakterielle infeksjoner

Diabetikere er utsatt for å få bakterielle infeksjoner som er svært smertefullt. Når dette skjer, foten eller føtter blir hovne og røde. Ifølge All4naturalhealth.com, diabetikere er langsomme behandlere, som tillater bakterier i systemet. Fordi du kanskje ikke føler smerte, er det ekstremt viktig å visuelt inspisere føttene hver dag hvis du er en diabetiker.

Forholdsregler

Bruk komfortable og støttende sko som gir god plass i tå-området. Gjør alt du kan for å beskytte helsen til føttene, fordi dette er av avgjørende betydning hvis du er en diabetiker.