Digidexo.com

Hvordan takle humørsvingninger

Hvordan takle humørsvingninger


Humørsvingninger kan skje med pre-teens, tenåringer, gravide mødre, folk som lider av ADD og i utgangspunktet alle som gjennomgår stress og livshendelses endringer. Kvinner som gjennomgår premenstruell syndrom er også utsatt for humørsvingninger. De er tydelig i endringer i følelser, fra en lykkelig disposisjon til en trist en, eller fra oppstemthet til frustrasjon og til og med sinne. Det er en ganske vanlig sykdom og kan bli minimalisert dersom konsekvent innsats er tatt for å håndtere den. Les videre for å lære hvordan å takle humørsvingninger.

Bruksanvisning

•  Tren regelmessig og ta vare på helsen din. Selv 15 minutter med moderat trening om dagen kan bidra til å regulere humørsvingninger.

Spis et sunt kosthold. Dette fremmer god helse i det lange løp, samt holde humørsvingninger under kontroll.

Få nok søvn. En uthvilt kropp og sinn er mindre utsatt for humørsvingninger.

Etablere en daglig rutine; vite hvilke aktiviteter du kan forvente hver dag bidrar til å stabilisere humøret som du vil være mindre sannsynlighet for å bli overveldet av uforutsigbare hendelser.

Minimer ta på seg nye aktiviteter som du ikke er sikker på at du er klar for. Unngå over planlegge selv, og lære å si "Nei."

Endre uønskede vaner som kan være veiing deg ned eller forårsaker deg for mye stress.

Sett mål. Når du har et mål, vil du mer sannsynlig har noe å holde deg fremover og anstendig opptatt.

Planlegg dagen din i henhold til hva du føler for å gjøre.

9. Snakk med en venn. Lufting ved å la noen andre vet hva du føler kan bidra til å lindre stress og kontrollhumørsvingninger.