Digidexo.com

Mat som senker blodtrykket

Høyt blodtrykk oppstår når blodet strømmer gjennom arteriene med mer kraft enn vanlig. Selv om det har vanligvis ingen symptomer, kan det påvirke din helse og forårsake koronarsykdom, hjerteinfarkt, hjerneslag, blindhet og nyreskader. Livsstilsendringer inkludert kosthold kan senke blodtrykket.

Kalium

Salt øker blodtrykket, og 3500 mg kalium om dagen flush salt fra kroppen din. Mat som inneholder kalium inkluderer grønnsaker som erter, poteter, grønne greener, tomater og spinat og frukt som aprikoser, cantaloupe, epler, sitrus og bananer.

Kalsium

Kalsium kan redusere blodtrykket, og det er lett absorberes i skummet melk og andre magre meieriprodukter. Omfatter tre eller flere porsjoner med skummet melk hver dag i kostholdet ditt.

Fiber

En viktig del av dashbordet (kosten tilnærminger for å stoppe hypertensjon) kosthold er inkludert fiber-rik mat. Spise en høy-fiber diett som inneholder hele korn samt grønnsaker og frukt senker diastolisk blodtrykk med 17 prosent.

Olive Oil

Olivenolje har en gunstig effekt på cellene som linje blodårene og senker både diastolisk og systolisk blodtrykk med 8 mm Hg.

Omega 3

Omega-3 fettsyrer har en gunstig effekt på elastisiteten i blodårene. Mat som inneholder omega-3 inkluderer laks, valnøtter, linfrø, rapsolje og hvetekim.