Digidexo.com

Kortisolnivå og kløende hud

Kortisolnivå og kløende hud


Kortisol, et hormon som produseres av hjernen, øker når individer opplever stress, tar visse medisiner eller lider av visse medisinske tilstander. Høye nivåer av kortisol forårsake visse helseproblemer, inkludert hjertesykdom, depresjon og hudsykdommer.

Måling av kortisolnivå

Helsepersonell bruker en lab test for å analysere nivået av kortisol hormoner i kroppen; normale nivåer av kortisol variere fra 10 til 100 mikrogram. Høy kortisolnivå forverre hudsykdommer som forårsaker kløe og scratchiness.

Årsaker

Voksne som opplevde stressende eller traumatiske hendelser som barn er mer utsatt for stress og mer sannsynlig å ha høye kortisolnivåer. Hypertyreose, en tilstand der skjoldbruskkjertelen produserer for mange hormoner og visse typer medisiner også føre til høye kortisolnivåer.

Itchy Skin

En japansk studie, utført av Dr. Yamamoto med Kyoto University i Japan, fant at personer som opplevde kløende hud led av høye nivåer av stress; Selv om studien ikke måle kortisolnivå, stress fører til høye kortisolnivåer.

Behandling

Over-the-counter produkter som kremer og lotions, behandle kløende hud forårsaket av eksem og psoriasis. Imidlertid bør individer håndtere stress å styre kortisolnivå og kløende hud problemer.

Stress Management

Enkeltpersoner kan håndtere stress ved å spise et sunt kosthold, trene og praktisere yoga. Trening og yoga redusere stressnivået og dermed hjelpe i reduksjon av høye kortisolnivåer.