Digidexo.com

High Blood Pressure

High Blood Pressure


Høyt blodtrykk, også kalt hypertensjon, er en tilstand som kan føre til alvorlige medisinske problemer når venstre ubehandlet. Det er viktig å forstå risikoen forbundet med høyt blodtrykk, for å holde klar over din personlige helse status og iverksette tiltak for å innlemme sunne vaner som vil redusere sannsynligheten for å utvikle denne "silent killer."

Fakta

Blodtrykket er mengden av blodtrykket utøver på blodkar som det pumpes gjennom kroppen. Systolisk, den øverste nummeret, måler kraften av blodet når hjertet kontrakter eller beats. Diastolisk, den nederste rekke, er kraften av blodet når hjertet slapper. Jo høyere blodtrykket er, desto mer tvinger blodet som utøves, noe som setter ekstra påkjenning på hjertet. Det er anslått at en av fire voksne i USA har høyt blodtrykk.

Typer

En blodtrykks på mindre enn 120/80 mmHg er normalt. En lesning fra 120/80 til 139/89 mmHg er klassifisert som pre-hypertensjon. Dette betyr at hvis du fortsetter med din nåværende livsstil og usunne vaner er det sannsynlig at du vil utvikle høyt blodtrykk i nær fremtid. En lesning av 140/90 mmHg eller høyere, faller inn i kategorien av høyt blodtrykk. På dette stadium trinn må tas for å redusere antall for å redusere risikoen for sykdom. Endringer i livsstil er å foretrekke, men medisiner kan være nødvendig.

Effekter

Høyt blodtrykk kan føre til åreforkalkning, eller en åreforkalkning, noe som bidrar til hjerteinfarkt og hjerneslag. I tillegg kan de blodkar i nyrene bli skadet, noe som resulterer i nyresykdom og eventuell svikt. Venstre ubehandlet, høyt blodtrykk kan skade blodårene i øyet og forårsake blindhet.

Forebygging / løsning

Reduser inntaket av natrium --- natrium fører til væskeretensjon som øker blodvolum gjør hjertet jobbe hardere for å pumpe blodet gjennom kroppen. Innlemme fysisk aktivitet inn i dagen din og opprettholde en sunn vekt. Unngå røyking; Nikotin constricts blodårene og øker hjertefrekvensen som kan øke blodtrykket. Mens endringer i livsstil er å foretrekke i noen tilfeller farlig høyt blodtrykk må behandles øyeblikkelig. Det kan være nødvendig å ta medisinen.

Expert Insight

Høyt blodtrykk er en tilstand som ikke har noen symptomer, og blir ofte kalt "silent killer" eller "stille sykdom." Det er viktig å ha blodtrykket kontrolleres regelmessig ved hvert legebesøk. Fordi blodtrykket kan midlertidig stige på grunn av faktorer som stress, må du ha en leser over 140/90 mmHg på tre separate besøk for å bli diagnostisert med høyt blodtrykk.