Digidexo.com

Botemidler for canker sår

Canker sår, også kjent som aphthous magesår, er lesjoner som vises i munnen. Vanligvis vil canker sår vises på tannkjøttet, under tungen eller innsiden kinnene. Canker sår kan være smertefullt, gjør oppgaver som å tygge og snakke vanskelig. Canker sår, i motsetning til forkjølelsessår, er ikke smittsom. I de fleste tilfeller vil en canker sår løse på egen hånd i én til to uker. Men er det noen grep du kan ta for å forkorte varigheten av en canker sår og redusere smerte forbundet med dem.

Behandling

Selv små canker sår vanligvis krever litt forsiktighet, kan store og smertefulle sår trenger behandling. Hvis du har flere sår i munnen, kan legen gi deg en munnvann laget av steroid deksametason å kutte ned på smerter og betennelser. Det finnes også en rekke over-the-counter og reseptbelagte pastaer som Orabase som reduserer smerte og begrense varigheten av canker sår. Legemidler som brukes for andre forhold som for eksempel halsbrann narkotika cimetidin er foreskrevet hvis canker sår ikke leges eller svare på andre behandlinger. Disse stoffene har imidlertid noen alvorlige bivirkninger, så legen vil bare bruke dem som en siste utvei.

Forebygging

For å hindre en gjentakelse av canker sår er det viktig å vite hva som utløser dem. Salte og sure matvarer, for eksempel chips, pretzels og grapefrukt, kan irritere munnen og bringe på canker sår. Å spise yoghurt kan hjelpe avverge dem av. Det er også viktig å øve regelmessig og riktig oral hygiene. Hvis du pusser og floss etter måltider du kan holde partikler av mat som utløser canker sår ut av munnen din. Hvis du bruker tannregulering eller bruke andre dental apparater, sørg for at tannlegen tar seg av eventuelle skarpe kanter som kan irritere munnen.

Hjem Rettsmidler

Det finnes ulike hjem rettsmidler du kan prøve før du kommer til å se legen din. Skylle munnen med saltvann eller fortynnet hydrogen peroxide kan kutte ned smerter og varigheten av sår. Du kan også kombinere natron og vann for å lage en lime og bruke den til lesjonen. Mens du har en canker sår, unngå krydret og slip matvarer er en god idé. Andre ideer for å stoppe smerten inkluderer bruke is til sår eller dabbing litt melk av Magnesia på nettstedet.