Digidexo.com

Vedlegg Sprengning Symptomer

Vedlegget er en smal, dead-end slange festet til begynnelsen av tykktarmen. Det antas at en tilstand som kalles blindtarmbetennelse oppstår når området kobler vedlegg og tykktarm (cecum) blir blokkert. Dette fører til at tillegget blir betent og infisert av bakterier, som kan føre til sin ruptur.
En annen teori er at tillegget brister først, forårsaker en bakteriell infeksjon. En sprukket blindtarm kan føre til peritonitt, en farlig infeksjon i mageslimhinnen og bekken. En utbruddvedlegg kan føre til ulike komplikasjoner og død hvis ikke raskt behandlet.

Abdominal smerte og ømhet

Sterke magesmerter oppstår med både blindtarmbetennelse (en betent blindtarm) og en utbruddvedlegg. Du vil normalt føle smerten fra et utbruddvedlegg over hele området av magen som hele mageslimhinnen blir betent. Hvis du trykker på magen, vil du føle smerte som du slipper trykket. Spesielt hos barn 2 år og yngre, kan magen vises hovne.

Fever

Etter blindtarmen din har sprukket, er kroppen i full beredskap for å avverge bort bakteriell infeksjon. En feber er et tegn på at kroppen din forsøker å beskytte seg mot bakterier. Med en utbruddvedlegg, kan bakterier spre raskt, fører til en uvanlig høy feber som kan overstige 104 grader Fahrenheit.

Tap av appetitt

På grunn av stress blir plassert på det området av kroppen ved infeksjon og sin nærhet til magen området, vil du ikke føler for å spise. Det er best å ikke spise eller drikke noe hvis du opplever magesmerter som kan være fra en utbruddvedlegg eller blindtarmbetennelse fordi operasjonen vil trolig være nødvendig for å fjerne plagsom vedheng.

Kvalme / oppkast

Hvis infeksjonen sprer seg fra utbruddvedlegg til magen, kan en følelse av kvalme eller stadium av oppkast oppstå på grunn av stress på magen. Hvis tarmen blir blokkert, kan musklene ikke lenger fungere riktig å passere dens innhold. Flytende og gass begynne å bygge opp i tarmen og produsere en hevelse i magen som utløser kvalme og oppkast.

Trang til å urinere / forstoppelse

Fordi den infiserte vedlegg ligger nær blæren og anus, kan du føle deg mye ubehagelig press i området. Det kan føles som om du hele tiden trenger å gå på do.

Diaré

Infeksjon sprer seg til mage eller tarm kan utløse et anfall av diaré. Avføring kan inneholde en slim-lignende stoff som produseres av vedlegg, som noen mener kan føre til blokkering som begynner symptomene på blindtarmbetennelse. Avføring fra tykktarmen er kan være en mulighet som årsak til hindringen.