Digidexo.com

Toksisk sjokksyndrom Medisiner

Ifølge Mayo Clinic, er toksisk sjokksyndrom en sjelden og potensielt fatal komplikasjon av en bakteriell infeksjon som vanligvis er knyttet til bruken av superabsorberende tamponger. TSS er ofte forårsaket av giftstoffer produsert av Staphylococcus aureus bakterier. En lignende tilstand, kalt toksisk shocklike syndrom), kan være forårsaket av streptokokkbakterier. Når diagnostisert tidlig, kan toksisk sjokksyndrom behandles med hell.

Årsaker

The Mayo Clinic sier forskerne er ikke sikker på hvordan tamponger kan føre til toksisk sjokksyndrom. Noen theorize at når en tampong er holdt på plass i en lengre tidsperiode, tiltrekker det bakterier. Andre mulige risikofaktorer for TSS inkluderer kutt til huden og kirurgi, og det kan utvikle seg hos postmenopausale kvinner, menn og barn så vel som i menstruerende kvinner.

Symptomer og Diagnose

Tegn på toksisk sjokksyndrom er hodepine, muskelsmerter, plutselig høy feber og frysninger, diaré og / eller oppkast.

Det er ingen spesifikk test for bestemmelse av toksisk sjokksyndrom. Diagnosen er generelt basert på symptomer og problemer med funksjonen av minst tre organer. Legen kan ta blod-og urinprøver for å se etter en strep eller staph infeksjon.

Clindamycin

Ifølge Toxic Shock Information Service, flere antibiotika drepe Staphylococcus aureus bakterier og kunne behandle TSS.

The National Institutes of Health sier en vanlig medisinering er klindamycin. Linezolid (yvox) kan være foreskrevet hvis bakteriene synes resistente mot klindamycin

Resistente infeksjoner

Ifølge Mayo Clinic, nesten 90 prosent av dagens staph infeksjoner er resistente mot penicillin, og nesten 50 prosent av staph bakterier som finnes i sykehus kan ikke bli drept av antibiotika meticillin. Meticillinresistente Staphylococcus aureus har ført til bruk av mer potente og giftige antibiotika, inkludert vankomycin.

NIH sier vankomycin (vancocin, vancoled) og daptomycin er ofte effektive mot Staphylococcus aureus bakterier. Daptomycin er vanligvis administreres først, etterfulgt av vancomycin.

Andre medisiner for toksisk sjokk inkluderer tetracyklin og trimetoprim-sulfametoksazol (Bactrim, Bactrim DS, Septra, Septra DS).

Lavt blodtrykk

Dersom blodtrykket ditt begynner å slippe, kan du trenger medisiner for å stabilisere det og væske for å motvirke dehydrering.

De giftstoffer som genereres av staph eller strep bakterier og medfølgende hypotensjon eller lavt blodtrykk, kan føre til nyresvikt.

Stabalizing medisiner

Prognose

NIH sier toksisk sjokk-syndrom kan være dødelig i nesten halvparten av alle tilfeller og siden folk ikke utvikler immunitet mot TSS det kan returnere. Når diagnostisert tidlig og behandles umiddelbart, de fleste helt friske.

Noen mennesker vil fortsette å ha muskelsvakhet og kan lide emosjonelle problemer eller har hukommelse eller konsentrasjonsproblemer.