Digidexo.com

Hva er behandlingen for bakteriell hjernehinnebetennelse?

Bakteriell meningitt er en infeksjon som påvirker fluidet i hjernen og ryggmargen. Bakteriell hjernehinnebetennelse er en alvorlig medisinsk tilstand, men kan med hell behandles hvis oppdages tidlig. Venstre ubehandlet, kan det føre til hjerneskade og død.

Identifikasjon

Bakteriell meningitt er forårsaket av bakterier som kan spres ved nasal utflod, eller fra halsen av en smittet person. Denne type meningitt er mye mer alvorlig enn viral meningitt, som er forårsaket av et virus i stedet for bakterier.

Diagnose

Bakteriell hjernehinnebetennelse er diagnostisert fra en Spinal Tap. En lege benytter en nål for å trekke ut fluid fra ryggmargen til analyse for å identifisere bakterier som infiserer pasienten.

Behandling

Ampicillin, cefotaksim, ceftriaxone, gentamicin sulfat, penicillin G og vancomycin er noen av de antibiotika som vanligvis foreskrevet for behandling av denne medisinske tilstanden. Typen av antibiotika som brukes avhenger av typen av bakterier som infiserer pasienten.

Effekter

Antibiotika kan ha noen bivirkninger som inkluderer kvalme, oppkast, diaré og allergiske reaksjoner. En allergisk reaksjon kan føre til pustevansker, elveblest, hevelse i ansikt og tunge og tungpustethet. Alvorlige allergiske reaksjoner kan være livstruende.

Betraktninger

Antibiotika for bakteriell meningitt er vanligvis gitt ved en IV kateter flere ganger daglig. Varigheten av behandlingen varierer med typen bakterier, alvorlighetsgraden av sykdom, personens alder og sannsynligheten for komplikasjoner.