Digidexo.com

Patofysiologi av en hypofysetumor

The University of Maryland Medical Center (UMMC) sier en hypofyse svulst er en unormal vekst i hypofysen, som ligger ved foten av hjernen. Dette er den delen av hjernen som styrer balansen av hormoner. Flertallet av svulster i hypofysen er godartet (noncancerous) og ikke spre seg til andre områder av kroppen. Forskjellige behandlinger er tilgjengelig for svulster i hypofysen og mulig svingninger i hormonnivåer som kan resultere fra disse uregelmessige vekster.

Årsaker

Hypofysen er en liten ert-formet kjertel. Den eksakte årsaken til ukontrollert cellevekst som til slutt skaper en svulst i hypofysen er fortsatt uklart.

The Mayo Clinic sier forskere mener genetikk kan spille en betydelig rolle i utviklingen av disse unormale vekster.

Effekter

Ifølge UMMC hypofysen styrer utslipp av hormoner som kontrollerer livsviktige funksjoner, slik som vekst, reproduksjon og blodtrykk.

Omtrent 75 prosent av svulster i hypofysen frigjør hormoner som inkluderer adrenokortikotropt hormon (ACTH), veksthormon (GH), prolaktin og thyroid-stimulerende hormon (TSH).

Hormonelle problemer

En rekke betingelser kan resultere når en eller flere av disse hormoner blir ubalansert. Mulige lidelser omfatter Cushing syndrom (oppstår når kroppen produserer for mye kortisol), sentral hypotyreose (skjoldbruskkjertelen ikke klarer å produsere nok thyroid hormon) og akromegali (en metabolsk tilstand av for mye veksthormon).

Symptomer

Symptomene forbundet med et hypofyse tumor er begge tilskrives veksten selv samt de hormonelle problemer som det forårsaker.

Symptomer knyttet til press fra svulsten er hodepine, kvalme, oppkast, tretthet, svakhet og mulige beslag. Det kan også være problemer med synet.

Symptomer knyttet til endringer i hormonnivået vil variere avhengig av den spesifikke hormon, men de kan være vektøkning, høyt blodtrykk, uregelmessig hjerterytme og uberegnelig menstruasjonssykluser hos kvinner.

Diagnose

Når diagnostisere en hypofyse svulst legen din kan teste blod og urin som kan oppdage en oversupply eller under-forsyning eller hormoner. Vision tester kan utføres for å se om en hypofyse svulst hindrer synet ditt.

En computertomografi (CT) eller magnetisk resonans imaging (MRI) skanning av hjernen kan hjelpe legen i lokalisering og oppdager på størrelse med en hypofyse svulst.

Behandling

The National Institute of Health (NHI) sier selv hypofysen svulster er vanligvis ikke kreft, kan de utgjøre alvorlige problemer når de gjelder press på nerver og blodårer.

Kirurgi kan være nødvendig, spesielt hvis svulsten er å komprimere de optiske nervene, som kan føre til blindhet. I de fleste tilfeller svulster i hypofysen kan fjernes gjennom nese og bihuler.

Strålebehandling og enkelte medisiner kan hjelpe krympe svulsten. Medisiner inkluderer bromokriptin, kabergolin og pegvisomant.