Digidexo.com

Lave Protein dietter for leversykdom

Leveren er prosessanlegget av kroppen, ansvarlig for nedbryting av nesten alt som passerer gjennom fordøyelsessystemet. Dermed dysfunksjon i leveren påvirker kroppen på mange måter, noe som gjør det vanskeligere å innhente næringsstoffer fra inge matvarer og tvinger leveren seg til å jobbe hardere for å utføre oppgaver som ville være rutine å en lever i normal stand. En metode for å lette belastningen på leveren er å overholde en lav proteindiett.

Lever og lav-protein

Leveren fungerer som kroppens holderen for alle inge næringsstoffer. Etter inn i fordøyelsessystemet, næringsstoffer til slutt ende opp i leveren, hvor de er videre brutt ned og lagres inntil sendes tilbake til blodet som energi. Når leveren er sunt, strømmer denne prosessen jevnt. Som næringsstoffer inn, blir de brutt ned i tide og spredt tilbake i kroppen uten stor ståhei. Hvis leveren er skadet, men dens effektivitet avtar, og det er mulig for næringsstoffer for å få "backlogged" uten å ty som leveren faller bak i sitt arbeid. Dette fører til ytterligere skader på leveren, noe som resulterer i en degenerativ syklus. Fordi proteinet er et av de vanskeligste makronæringsstoffer for leveren til prosessen, begrense proteinforbruk er ofte foreslått å lette leveren daglige arbeidsbelastning, noe som sikrer riktig funksjon.

Etter en lav-protein diett

Legg merke til først og fremst at en lav-protein diett er ikke å forveksles med et nei-protein diett. Kroppen din trenger protein for å reparere og gjenoppbygge skadet vev, så tror ikke at hvis lav protein er bra, må ingen protein bli bedre. Bestrebe seg på å konsumere minst 40 til 60 gram protein daglig på lav-protein diett, slik at kroppen din ikke vil bli hindret av dine forsøk på å hjelpe leveren.

Fire gram av storfekjøtt har 22-30 gram protein. Fire gram av kylling inneholder litt mer enn 30 gram protein. En kopp melk har åtte gram protein. Spre proteininntaket jevnt over alle måltider. Hvis du spiser tre hovedmåltider om dagen, mål for 15 til 20 gram protein per måltid. Vanligvis betyr dette at spising ikke mer enn to gram av kjøtt i en hvilken som helst bestemt måltid, sammen med en kopp melk eller spor proteinmengder som finnes i andre matvarer. For eksempel inneholder en porsjon noen veggiser et gram eller to av protein. Hold denne proteininnhold informasjonen i bakhodet når du planlegger porsjoner.

For det andre vet at du ikke trenger å dramatisk endre matvaner å holde en lav-protein diett. Den beste måten å få deg i en lav-protein mind-set er å revurdere din daglige meny, behandling av kjøttprodukter som siden retter i stedet for hovedretten. Dette vil selvsagt redusere ditt daglige inntak av protein uten ugrunnet avbrudd av din vanlige diett.

Til slutt, i følge en lav-protein diett, husk at ved å kutte protein du også kutte totale daglige kalorier. Hvis du prøver å opprettholde vekten, husk å erstatte de kaloriene med kalorier fra sunne karbohydrater og fett. Sunn carb valg inkluderer frukt, grønnsaker og begrensede hele korn. Sunt fett valg inkluderer naturlig fett (for eksempel fra avokado og kokosnøtter) og et utvalg av oljer som oliven, lin, fisk, kokos og macadamia mutter. En spiseskje olivenolje har 120 kalorier, så det bør ikke være vanskelig å erstatte de manglende kalorier.