Digidexo.com

Allergi Shot Fakta

Allergivaksinering er en langsiktig behandling for de som søker fritak fra sine allergisymptomer. De som vurderer allergivaksinering bør snakke med sin lege for å se om de er en god kandidat for denne behandlingen.

Funksjon

Allergivaksinering er et behandlingsform som består av å injisere en liten mengde av et allergen inn en pasient for å hjelpe kroppen å bygge en immunitet mot allergenet og hindre fremtidige allergiske reaksjoner.

Time Frame

Denne behandlingen kan vare år før kroppen bygger opp immunitet mot allergenet. Vanligvis er vaksinen gitt 1-3 ganger i uken i en periode på 3-7 måneder. Så skudd er gitt en gang i måneden i tre til fem år for å opprettholde immunitet.

Typer

Allergivaksinering kan bidra til å kontrollere allergiske symptomer på sesongarbeid allergier som høysnue eller pollenallergi. De er også effektive i å kontrollere innendørs allergi mot mugg, støv eller dyr dander samt insekt allergi mot bier eller veps.

Fordeler

Motta allergivaksinering er gunstig for dem som ikke kan unngå allergener. De er også nyttig for dem som lider av alvorlige allergier som kan være livstruende.

Advarsel

I sjeldne tilfeller kan allergivaksinering forårsake alvorlige allergiske reaksjoner. De fleste leger vil insistere på at pasienten vente i 30 minutter etter injeksjonen, slik at de kan overvåkes for noen allergisk reaksjon.