Digidexo.com

Symptomer på Fluid i ørene

Ofte forekommer hos barn, er fluid i øret vanligvis et resultat av en ørebetennelse. Medisinsk sett er væske i øret kalles otitis media med effusjon. Mellomørebetennelse er et fancy navn for mellomøret betennelse, og utgytelse betyr væske. Ifølge American Academy of Pediatrics, nesten 90 prosent av barna er på et tidspunkt diagnostisert med væske i øret før du slår alder fem.

Årsaker

Bak trommehinnen setter mellomøret. Når mellomøret er sunt, det er fylt med luft. Imidlertid kan mellomøret bli fylt med væske hvis slimliknende stoffer bygge seg opp i den. Øret væske kan være forårsaket av en tidligere ørebetennelse, forkjølelse eller influensa eller tilstopping av øretrompeten, ifølge American Academy of Pediatrics.

Symptomer

Symptomer på væske i øret inkluderer en smellende følelse, ringer eller følelse av trykk inne i øret. Også, kan symptomer inkluderer tap av hørsel, konstant ørebetennelse og problemer med balanse og svimmelhet. Når barn er berørt med væske i øret, kan de ofte se distrahert og gretten. Babyer vil ofte dra i ørene. Symptomer som ofte kommer før væske i øret omfatter hoste og tett nese, ifølge American Academy of Pediatrics og American Academy of Family Physicians.

Diagnose

To måter å diagnostisere øret væske inkluderer en lege undersøke ører med en otoskop og utføre en tympanometri test. Med et otoskop, bruker en lege et instrument til eksamen trommehinnen for å se om væsken finnes bak trommehinnen. Den tympanometri testen måler øre trykk og gir et mål på hvor godt trommehinnen beveger seg. Et trommehinnen med væske vil ikke bevege seg, samt en sunn trommehinnen.

Problemer

Når væske samles i mellomøret, er hørselen ofte påvirket som trommehinnen mobilitet reduseres og lyder kan ikke samles effektivt. The American Academy of Pediatrics rapporterer at det i visse tilfeller barn med øret væske kan være i fare for forsinkelser i å snakke eller kan ha problemer på skolen. Hvis barnet ditt har flere forekomster av væske i øret, bør du oppsøke lege.

Behandling

Fluid i øret kan involvere en rekke behandlinger. Hva som fungerer for en person kan ikke være effektive for noen andre. Ofte vil fluid bli overvåket og krever ingen behandling som fluidet vil gå bort av seg selv. Antibiotika kan bare brukes dersom fluidet inneholder en infeksjon. I ekstreme tilfeller når fluidet ikke forsvinner etter måneder, en fremgangsmåte hvor et rør er plassert i den auditive røret slik at for væsken til å renne ned i halsen er utført.