Digidexo.com

Dårlige effekter av olivenoljer

Dårlige effekter av olivenoljer


Medisin Net skriver om en uttalelse fra Robert Vogel, MD, i forhold til den dårlige effekten av olivenolje. En hjertespesialist ved University of Maryland, Robert Vogel, MD, uttalte at olivenolje er like farlig som et stort stykke ostekake eller en Big Mac, som har samme negative effekt på blodårene og hjertet.

Blood Vessel Innsnevring

Vogels liten studie viste at etter at folk spiste brød og olivenolje sammen, deres blodstrøm falt med 34 prosent. Dette var den samme prosentvise fall at deltakerne opplevde når du spiser pommes frites med en Big Mac. Som en del av studiet, Vogel også testet effekten av rapsolje som en sammenligning. Rapsolje bare reduseres strømmen av blod gjennom karet med 11 prosent. For mye innsnevring av blodårer forårsaker skade slimhinnen i skipene.

Omega-9 fettsyrer

Medisin Net sier at omega-9 fettsyrer i olivenolje er hva Vogel hevder å være den skyldige. Omega-3-fettsyrene ikke føre til den samme mengden av blodkarsammentrekning som omega-9. Omega-3 fettsyrer finnes i rapsolje. Olivenolje er hovedsakelig laget av omega-9 fettsyrer.

Forebygging

Medisin Net sier at en del av Vogel forskning på olivenolje viste at mat med høyt anti-oksidanter effektivt motvirke den negative effekten. Grønnsaker er høy i anti-oksidanter og kombinert med olivenolje, hindre den fra å hemme blodårene. Det samme gjelder for rødvin som det også har de nødvendige anti-oksidanter som er nødvendige for å blokkere den dårlige effekten av olivenolje presentert i Vogels liten studie.