Digidexo.com

Remedy for Swimmer ører

Når den beskyttende slimhinnen i øret blir ødelagt, typisk gjennom eksponering for høy fuktighet eller skade, er forsvar av øret kompromittert, øker risikoen for en infeksjon. Dette kalles svømmer øre, som også er kjent som akutt ekstern otitt eller otitis extrena. Svømmer øre er lett å behandle, og en kombinasjon av medisin og forebyggende tiltak gi smitte tid å helbrede.

Symptomer

Symptomer på svømmer øre starte mild men blir gradvis verre over tid. Tidlige symptomer kan være kløe og mild smerte i øret, væske drenering og rødhet i øregangen. Ettersom tilstanden utvikler seg, symptomer inkluderer rød hud rundt øret, hyppig drenering av væske eller et utslipp av pus, smerte, følelsen at øret er full og redusert hørsel. Symptomer på alvorlig infeksjon kan inkludere hevelse i lymfeknuter i halsen, hevelse i øret selv, flassende eller skjellende hud rundt øret og intense smerter.

Selv om du har milde symptomer, bør du oppsøke lege umiddelbart for å hindre at tilstanden utvikler seg og forårsaker alvorlige komplikasjoner, som for eksempel hørselstap, brusk skader og utbredt infeksjon.

Medisinsk behandling

Avhengig av årsaken til infeksjon, kan legen forskrive en av flere typer medisinert øredråper. Hvis du har en infeksjon forårsaket av bakterier eller sopp, antibiotika eller anti-sopp dråper vil bli foreskrevet. Hvis det er noen betennelse, er steroider foreskrevet. Hvis beskyttelses surhet av øret er kompromittert, er sure øredråper foreskrevet.

Før forskrivning av medisiner, kan legen rense ut øret med en currette eller en støvsuger for å gjøre den infiserte huden mer tilgjengelig for medisinering. I tilfelle at infeksjonen er alvorlig eller ikke reagerer på øredråper, vil oral medisin være foreskrevet. Diskuter med legen din de beste metodene for å bruke øredråper, som for eksempel å ha noen andre forvalte dem for deg.

Livsstil og forebyggende tiltak

Som medisinen fungerer, må du unngå å irritere øret. Unngå bading og bruke vaselin-belagt ball av bomull i øret mens du dusjer for å hindre det indre øret fra å bli våt. Ikke fly eller gå dykking, som endring i trykket kan være smertefullt og forverre tilstanden.

Etter at infeksjonen har ryddet, kan en rekke forebyggende tiltak hjelpe avverge fremtidige infeksjoner. Hold øret så tørr som mulig, og unngå å sette noe inn i øret, for eksempel en bomullspinne, for å rense det. Hvis legen din har bestemt din trommehinnen har ikke blitt punktert, kan du bruke en blanding av en del hvit eddik og en del teknisk sprit for å drepe bakterier som kan lure i øret. Vær forsiktig med å ikke bruke mer enn en teskje av løsningen i hvert øre, og alltid la det renne ut naturlig.