Digidexo.com

Ørebetennelse Pain Relief

I tillegg til å forårsake feber, kan en ørebetennelse være svært smertefullt, spesielt for barn. Forårsaket av bakterier som infiltrere det indre øret eller mellomøret, kan en ørebetennelse føre øret for å fylles med væske. Heldigvis, over-the-counter og reseptbelagte behandlinger er tilgjengelige for å redusere smerte og helbrede infeksjon.

Symptomer

I tillegg til smerter i øret, kan en ørebetennelse forårsake feber nådde 100 grader C eller høyere, svimmelhet, hørselstap og problemer med å sove. Hvis venstre ubehandlet, kan bakteriene føre til en opphopning av blod og puss i øret, og forårsake en sprukket trommehinne, noe som kan føre til hørselstap og andre komplikasjoner.

At-hjem behandlinger

En av de mest effektive behandlinger for å avta ørebetennelse relatert smerte er en varmt vann flaske eller kompress plassert over øret. Herbal behandlinger, for eksempel hvitløk og Johannesurt, kan ha bedøvende egenskaper i behandling av smerter. Men disse bør kun brukes som anvist. Øredråper ved hjelp av te-tre olje, som har antibakterielle egenskaper, kan bidra til å redusere mengden av bakterier i øret. Denne metoden kan føre til irritasjon, så forsiktighet bør utvises.

Mange bruker øret candling, en metode som brukes for å trekke voks ut av ørene, for å lette følelsen av fylde i øret. Imidlertid kan denne metoden brenne området ved øret, samt føre til ytterligere smerte.

Medisinske behandlinger

Fordi noen ørebetennelser kan klare seg på egen hånd, kan en lege anbefaler en vente og se tilnærming til en ørebetennelse. Over-the-counter smertestillende midler som inneholder paracetamol eller ibuprofen kan hjelpe med både smerter og feber. Hvis over-the-counter medisiner ikke vil hjelpe symptomene avtar, kan en lege forskrive antibiotika for å rydde opp infeksjonen. Det er viktig å ikke ofte ta antibiotika, som misbruk av antibiotika kan resultere i en motstand på behandling, og kan gjengi antibiotika ineffektive ved behandling av alvorlige infeksjoner. Dessuten vil et øre infeksjon forårsaket av et virus ikke gro med antibiotikabehandling.

En lege kan også foreskrive øredråper som ikke nødvendigvis helbrede infeksjonen, men kan bidra til å dempe smerten mens øret helbreder. For barn som opplever gjentatte ørebetennelser, kan en lege anbefaler en myringotomy, som innebærer plassering av drensrør i ørene. Prosedyren krever narkose og en kirurg vil sette inn et dreneringsrør i barnets trommehinnen. Røret bidrar til å balansere trykket i øret, noe som resulterer i mindre smerte og infeksjon.