Digidexo.com

Hvordan snakke med noen som har hørselstap

Aldri anta at når noen sier de ikke forstår hva du sier, de er ikke intelligente! Kanskje de bare ikke kan forstå de ordene du sier fordi de har et hørselsproblem.

Alle hørselstap er ikke like. Noen er genetisk, sykdom eller en ulykke og blir behandlet på forskjellige måter. Husk at ikke alle hørselsproblemer kan hjelpes ved å høre ekstrautstyr. Noen ganger hjernen ikke tolke ordene blir sagt.

Hvordan snakke med noen som har hørselstap

•  Først, få deres oppmerksomhet.
Hvis en hørselshemmede person ikke vet at du snakker til dem, de sannsynligvis ikke vil høre deg. En del av høringsprosessen er ansiktsuttrykk og leppebevegelser. For å få oppmerksomheten deres, banke forsiktig på dem på armen eller skulderen deretter vente til de er klare før du snakker.

møter alltid den personen.
Stå foran hørselshemmede personen og la din stemme flyt. Det bør ikke være noe mellom munnen og øynene. De trenger å se munnen bevege seg. Hvis du har en bart eller skjegg, være klar over at de forstyrrer personer visuelle observasjoner.

Snakk høyere og tregere.
Mange vil automatisk snakke roligere (kanskje de er sjenert?) Når noen sier de ikke kan høre deg. Gjør en innsats for å snakke litt høyere. Snakke saktere og uttale hvert ord helt.

Vær tålmodig.
Hvis personen ikke hører eller forstår deg, bare gjenta dine ord igjen. Du må kanskje gjenta dine ord flere ganger, men det er verdt innsatsen.

Bruk teksttelefon (Tekst Typewriter) tjenester for å kommunisere ved hjelp av PCen. Dette er for folk som har hørsels og taleproblemer. Mange har en liten kostnad, men det er gratis tjenester. Bare gjør et Google-søk på gratis tty tjenester i byen din.