Digidexo.com

Uoppløselig fiber i matvarer

Uoppløselig fiber i matvarer


Uløselig fiber er en av de to typer av fibre i den menneskelige diett. Det er mulig å få denne kosttilskudd komponent fra kosttilskudd. Imidlertid er det mange matvarer som inneholder uløselig fiber som kan spises hver dag.

Definisjon

The Diabetes Monitor forklarer at fiber kommer fra planter bare og gir ikke kalorier. Det er ikke fordøyes når den passerer gjennom kroppen. Uløselig fiber ikke oppløses i vann. Uløselig fiber matvarer er seig i konsistensen.

Eksempler

The American Heart Association viser flere matvarer med uløselig fiber. Inkludert er flere korn som hvete produkter som grovbrød og hvetekli, samt rug, bygg og ris. Noen grønnsaker med uløselig fiber er kål, gulrøtter, rosenkål og rødbeter.

Hjerte fordeler

Spise uløselig fiber matvarer kan redusere kardiovaskulær risiko, ifølge American Heart Association.

Fordøyelse Fordeler

Spise høy-fiber matvarer gjør at du føler deg mett fra et måltid, så vekttap ofte resultater. The Diabetes Monitor sier at å spise uløselig fiber matvarer hjelper matvarer gå raskt gjennom fordøyelsessystemet.

Økende Intake

Foruten å spise uløselig fiber matvarer som er, kan de brukes i andre metoder. Det er mulig å bruke substitusjoner, slik som baking med hvetemel i stedet for hvetemel. En annen måte er å legge dem til mat når matlaging, for eksempel legge hakkede uløselig fiber grønnsaker i spaghetti saus.