Digidexo.com

Hvordan kan Gallestein forhindres?

Galleblæren er et lite organ som ligger under leveren. Galleblæren er ansvarlig for å danne fordøyelsesvæsker som er skilt ut i tarmen. Gallestein er utviklingen av fordøyelsesvæsker som blir herdet over tid. Det er mange faktorer som kan bidra til utvikling av gallestein, som arv og kjønn. Ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse, kvinner utvikler sykdommen dobbelt så mye som menn. Det er mange måter å forebygge gallestein, for eksempel en endring i kostholdet.

Høyt fettinnhold

Begrense mengden av fet mat i kostholdet ditt kan drastisk redusere sjansene for å utvikle gallestein. Høye mettet fet mat som rødt kjøtt og smør kan føre til etableringen av gallestein. Begrense inntaket av rødt kjøtt, eller bytte til enumettet fett, som olivenolje eller omega-3 fettsyrer som linfrøolje, vil begrense sjansene for å få en gallestein.

Sunn vekt

Ifølge Mayo Clinic, kan overvekt eller fedme resultere i en høyere risiko for å utvikle gallestein. Regelmessig trening bør være en integrert del av din livsstil, samt opprettholde et godt balansert kosthold. Innlemming minst 30 minutter med trening i dagen kan bidra til å redusere sjansene for å utvikle gallestein. Dietter som er rik på frukt, for eksempel bær og epler og grønnsaker, for eksempel grønne blader, er også viktig for gallestein forebygging.

Rapid Vekttap

Hvis du er overvektig og har tenkt å gå ned i vekt, gjør det på en langsom hastighet. Å miste vekt raskt kan føre til dannelse av gallestein. Ifølge Mayo Clinic, mister et gjennomsnitt på opp til 2 kg. en uke er sunt. Å miste mer enn 2 kg. en uke er ikke bare usunt, men kan også resultere i å få vekten tilbake. Moderate øvelser som gåing og svømming er gode øvelser for gradvis vekttap.

Alkohol & Coffee

Moderat alkoholforbruk kan redusere sjansene for å utvikle en gallestein. Moderat drikking anses å omfatte opptil to alkoholholdige drikker på en dag. Ifølge The New York Times Health Guide, hvis du er kvinne som drikker 1 oz. av alkohol en dag, kan du redusere sjansene for å utvikle en gallestein med opptil 20 prosent. Drikker kaffe kan også redusere sjansene for å utvikle en gallestein. Den koffein som er funnet innenfor kaffe kan bidra til galleblæren sammentrekninger, som reduserer produksjonen av harde galle blir dannet. Koffein som finnes i brus og te har ikke funnet å bidra til å forhindre gallestein.

Andre forebyggende tiltak

Å ha en høy fiber diett kan også forebygge gallestein. Spise nøtter som peanøtter, mandler og valnøtter er også gode kilder til forebygging av gallestein. Andre forebyggende tiltak er å senke inntaket av sukker og karbohydrater. Karbohydrater omdannes til sukker etter konsumere dem. Det er også viktig å spise måltider regelmessig, og å ikke hoppe over måltider. Fasting og hopper over måltider kan utvikle gallestein.