Digidexo.com

Hvor å Endre Coloplast Vesker

Ifølge Coloplast, nesten 77.000 mennesker har stomi operasjoner hvert år i USA En kolostomi eller ileostomi trenger ikke å forstyrre din livsstil hvis du bryr deg om den riktig. Endre stomi bag er en viktig del av omsorg for stomi og unngå irritasjon, infeksjon eller andre problemer.

Hvor å Endre Coloplast Vesker

•  Tøm posen.

Ta limet patch fra huden din, beveger seg sakte og forsiktig fra toppen til bunnen, og presser ned på huden som du trekker av limet.

•  Kast stomi posen med engangspose levert av posen produsenten, eller en annen plastpose som kan lukkes.

Skyll huden rundt stomien ved hjelp av myke papirhåndklær eller vaskeklut. Sørg for å skylle grundig.

Pat huden tørr.

Undersøk huden og stomien. Huden rundt stomien bør se ut som resten av huden din, og stomien bør se fuktig og rødt.

Plasser måle lede din stomi sykepleier ga deg over stomien. Spor av størrelsen og formen på stoma på tracing skinnen i den nye klebemiddel, og skjære det ut slik at hullet har samme størrelse som den stoma.

Fjern dekkpapiret fra limet.

9. Plasser den nye limet rundt stomien og trykk den mot huden, bruke hendene for å varme limet slik at det vil holde seg godt.

Pass på klemmen eller borrelås på den nye posen er godt festet.

Hvis du bruker et todelt system, feste posen til limet.

Hint

  • Noen blødning på stomien er normalt. Mange foretrekker å skifte posen i morgen når stomien er ikke aktiv. Hvis stomien blir aktiv mens du endrer posen, forsiktig tørke det av med en klut. Hvis du foretrekker å bruke såpe for å rengjøre huden rundt stomien, bruk en mild såpe uten glyserin, oljer eller parfyme. Mål stomien en gang i uken for de første seks til åtte uker etter operasjonen, og en gang i måneden etter det.
  • Hvis du tror at stomi eller huden rundt det ser rart ut, ta kontakt med stomi sykepleier. Aldri rive av limet; dette kan irritere huden din. Spyle aldri stomi system ned i toalettet.