Digidexo.com

Crohns sykdom Vs biliær dyskinesi

Crohns sykdom Vs biliær dyskinesi


Symptomene på biliær dyskinesi ofte kan være lik andre sykdommer, inkludert Crohns sykdom. Dette kan gjøre det vanskelig for en lege å diagnose raskt enten sykdom. Behandlingen for galle dyskinesi er forskjellig fra Crohns sykdom så nøyaktig diagnose er avgjørende.

Crohns sykdom

Crohns sykdom er en autoimmun sykdom som ofte forårsaker betennelse i hele pasientens tarmsystem. Denne betennelsen kan oppstå hvor som helst i tynntarmen, tykktarmen eller tykktarmen. Crohns sykdom er uhelbredelig, men symptomene kan behandles med medisiner.

Crohns sykdom Symptomer

Pasienter med Crohns sykdom kan oppleve symptomer som magesmerter, alvorlig diaré, forstoppelse, blodig avføring og sår. Alvorlighetsgraden av disse symptomene kan variere. Crohns sykdom kan gå i remisjon og pasienten vil ha få eller ingen symptomer.

Galle dyskinesi

Galle dyskinesi er en medisinsk tilstand uten gallestein som påvirker galleblæren. Denne sykdommen kan forekomme en eller være en kronisk tilstand. Galle dyskinesi oppstår når galleblæren ikke kontrakt og slipp galle ordentlig.

Galle dyskinesi Symptomer

Tegn og symptomer på galle dyskinesi inkluderer en skarp smerte under høyre ribben bur eller magekramper. En pasient kan også oppleve oppkast, oppblåsthet og diaré.

Riktig diagnose

På grunn av lignende symptomer på Crohns sykdom og biliær dyskinesi, kan diagnosen være vanskelig. Den vanligste formen for testing for galle dyskinesi er en CCK-HIDA scan. Denne prosedyren benytter nukleærmedisin og et kamera for å visualisere sammentrekning av galleblæren. En korrekt diagnose er viktig fordi pasienter med biliær dyskinesi vanligvis krever en cholecystektomi, eller fjerning av galleblæren.