Digidexo.com

Hva er Candida Esophagitis?

Candida esophagitis er klassifisert som en gjær (sopp) tilstand funnet i spiserøret. Spiserøret er et langt rør bærer ufordøyd mat fra munnen til magen. En candida infeksjon kan bli funnet hos pasienter med svekket immunforsvar.

Årsaker og risikoer

En primær årsak er spredningen av organismer fra munnen til spiserøret. Personer med svekket immunforsvar er på et høyere risiko for develping spiserøret gjær infeksjoner.

Symptomer

Candida gjær infeksjon symptomer begynne inne i munnen. Tiny, hvite støt kan vises på bløtvev, inkludert tungen, tannkjøtt og kinn. Ytterligere to symptomene er problemer med å svelge og mild feber.

Diagnose

Pasienter kan ha en fysisk undersøkelse med ytterligere testing for bekreftelse. En vanlig test er en halspinne kultur, som er en medisinsk test for å bekrefte infeksjons kulturer.

Behandlinger

Hovedformålet med candida behandling er å kontrollere og å eliminere infeksjon. Leger kan foreskrive anti-fungal medisinering. En sterkere resept kan være nødvendig for resistente candida.

Advarsel

Candida øsofagitt pasienter kan oppleve komplikasjoner. En øsofagitt komplikasjon er tilbakevendende muntlige infeksjoner med kroniske sår i munnen. Regelmessige legebesøk er foreslått å overvåke en anti-trost behandling plan.