Digidexo.com

Tegn og symptomer på Utenlandske Parasitter

Tegn og symptomer på Utenlandske Parasitter


Parasitter, enten felles eller eksotiske, påvirker dagliglivet til deg, dine kjæledyr og dine barn. Parasitter er ofte årsaken til tilbakekallinger på grønnsaker eller peanøttsmør; de blir skannet for i skole physicals og de er en konstant trussel mot dyrelivet. Verst av alt, mange symptomer på parasittinfeksjon er umulig å skille fra symptomer på andre vanlige sykdommer, noe som gjør parasitter vanskelig å få øye på.

IBS

Irritabel tarm syndrom (IBS) og relaterte tilstander er ett tegn på en mulig parasittinfeksjon. IBS er en betennelse i tarmen som fører til at tarmene til å være ekstra følsomme for endringer eller bevegelse. IBS forårsaker magesmerter sammen med mange andre symptomer inkludert fordøyelsesbesvær og forstoppelse. Mens IBS kan være forårsaket av andre stimuli, en vanlig årsak til IBS er parasittisk infeksjon. Typer parasitter som infiserer fordøyelseskanalen omfatter ormer som pinworms og hakeorm, og encellede parasitter som Giardia (den vanligste vannbårne parasitten i USA) og koksidier.

Hudproblemer

Utslett, kløe, elveblest og andre hud-relaterte symptomer kan noen ganger ha en parasittisk opprinnelse. Rundormer, cestode (bendelorm) og sparganum alle har varierende effekt på huden. Hudsykdommer kan være tidlige varselsignaler for parasittinfeksjon, som mange av de forhold forårsaket av parasitter er forårsaket mens parasittene er i sin larve eller incubatory fase. Bendelorm bygger inn sine egg i huden, forårsaker skader eller elveblest å skje, mens ringorm (en soppinfeksjon og ikke egentlig en orm) infiserer huden i runde flekker.

Kronisk utmattelses

Mange intestinal eller andre parasitter som er involvert i den menneskelige fordøyelseskanal kan også føre til kronisk tretthet og relaterte symptomer som nervøsitet, hodepine og til og med søvnløshet. Disse forholdene kan være forårsaket bare av forstyrrelse av den normale fordøyelsesprosesser gjennom magesmerter eller kvalme, eller de kan være tegn på en utarming av næringsstoffer av parasitten. Bendelorm, for eksempel, vil tappe næringsstoffer fra verten kroppen under normal fordøyelse og vokse seg større (som krever flere næringsstoffer.) Den største bendelorm stadig trukket fra en menneskekropp var en fisk bendelorm som målte 60 meter lang.

Vekttap

Mens en nedgang i vekt kan forekomme i løpet av de tidlige stadier av en parasittisk infeksjon som skyldes magesmerter, kvalme, forstoppelse og andre symptomer relatert til infeksjon, oppstår uforklarlig vekttap vanligvis under avanserte stadier av infeksjon, når parasitten begynner sin drenering rekke næringsstoffer. Når dette skjer, er det nødvendig å oppsøke lege, som magesår og andre langtidseffekter kan oppstå uten behandling.