Digidexo.com

Liste over Mat Kilder høy i karbohydrater

Liste over Mat Kilder høy i karbohydrater


Mat høyt på karbohydrater kan gi kroppen din masse energi til å brenne, men kan også føre til vektøkning hvis ikke brent av. Noen dietter der ute er høy-carb basert, mens andre fokuserer på lav-carb. Læring noen høy carb matvarer kan hjelpe deg å imøtekomme din diett til de spesifikke behov du har satt for deg selv.

Poteter

Poteter er en god kilde til karbohydrater. I en potet, kan du forvente alt fra 30 til 35 gram karbohydrater. Hvis du er ute etter å opp karbohydratinntaket, kan du prøve å spise potetmos, pommes frites eller søte poteter, som også har en tilsvarende porsjon karbohydrater.

Brød

En skive hvetebrød kan ha alt danner 12 til 15 gram, avhengig av størrelsen skive. Så hvis du har to stykker for noe som en sandwich, kan du få ca 30 gram karbohydrater. Andre high-karbohydrat brød er muffins, bagels, vafler og kaker.

Rice og pasta

Ris og pasta begge er høye i karbohydrater, med innhold varierende avhengig av type. En kopp kokt hvit ris kan ha alt 40-45 gram karbohydrater. En kopp vanlig spaghetti inneholder ca 40 gram karbohydrater.

Frukter med karbohydrater

Ulike frukt er en annen kilde til karbohydrater, og de inneholder også vitaminer og mineraler som fremmer god helse. Et eple, for eksempel, har omtrent 20 g karbohydrater, mens en banan har omtrent 25 gram. Andre frukter å prøve er appelsiner, bananer, druer og granatepler.

Grønnsaker med karbohydrater

En kopp mais inneholder ca 30 gram karbohydrater. En artisjokk har rundt 13 gram karbohydrater i det, mens andre grønne grønnsaker, som en kopp grønne grønnsaker, har ca 15 gram. Andre grønnsaker å prøve er purre, rosenkål, squash og zucchini.