Digidexo.com

Er kjønns Påvirkes av Crohns sykdom?

Crohns sykdom er en autoimmun sykdom som forårsaker betennelse i tarmkanalen i den bevirkes pasienten. Ifølge American Journal of Gastroenterology, "det synes å være en forkjærlighet for Crohns sykdom hos kvinner", men flere studier har vist at alder, i tillegg til kjønn, kan spille en faktor i denne vurderingen.

Kjønn og alder Korrelasjon

Mens Crohns sykdom er mer fremtredende hos kvinner, i en studie publisert av American Journal of Gastroenterology, forskere fastslått at det er en sammenheng mellom alder av en pasient, kjønn og utbruddet av Crohns sykdom symptomer.

Voksne

I en studie publisert i det medisinske tidsskriftet, gastroenterologi, forskere fastslått at Crohns sykdom er mer fremtredende hos voksne kvinnelige pasienter. Til slutt blir en diagnose av Crohns sykdom hos menn mer vanlig enn kvinner. Dette kan skje hos menn over en alder av førti. På dette punktet begynner diagnosen Crohns sykdom hos kvinner å avta.

Barn

I samme studie publisert i Gastroenterology, studerte forskere hvis kjønn påvirket dem som ble diagnostisert med Crohns sykdom under 17. Denne studien fast at menn er mer sannsynlig å bli diagnostisert med Crohns sykdom før fylte 15. Forskerne av denne studien fastslått at hormonelle faktorer kan ha ført til forekomsten av Crohns sykdom hos menn.

Samlet Diagnostisering av Crohns

Mens kvinner er mer sannsynlig å bli diagnostisert med Crohns sykdom, er menn og kvinner diagnostisert i gjennomsnitt på samme alder med Crohns sykdom. Menn er i gjennomsnitt diagnostisert rundt en alder av 30,7 år og kvinner er diagnostisert rundt en alder av 28,8 år.

Crohns Symptomer og kjønnsforskning

Ifølge studien i American Journal of Gastroenterology, kvinner er mer sannsynlig å måtte gjennomgå abdominal kirurgi og tarm resections sammenlignet med menn. Dessuten er kvinnelige pasienter funnet å ha flere første eller andre grad slektninger berørt av Crohns sykdom enn mannlige pasienter.