Digidexo.com

Foods som tykkere Ileostomi Krakk

Personer med ileostomier har midlertidig eller permanent mistet bruken av sine fordøyelseskanalen fra tykktarmen og utover, vanligvis på grunn av medfødt sykdom, skade eller kreft kirurgi. Ileostomien operasjonen tar enden av tynntarmen, eller ileum, og ruter den gjennom en ny åpning i den øvre del av magen. Denne åpningen kalles en stomi, fra det greske ordet for "munn" eller "åpning", og produksjonen styres med ulike enheter og teknikker. Et problem mennesker med ileostomier står overfor er rennende, vanskelig å håndtere produksjonen fra sine stomier. Heldigvis kan kosttilskudd ledelse lette dette problemet.

Fiber og dens rolle i fordøyelsen

Forståelse kostfiber er et godt første skritt mot å velge en diett som vil tykne ileostomi avføring. Fiber er den viktigste fortykningsmiddel i en vanlig vestlig diett, og det forekommer i to former, oppløselige og uoppløselige. Det skilles mellom fibre som oppløses i vann, og de som ikke gjør det. Løselig fiber kan bli oppløst av mage-tarmkanalen, men uløselig fiber forblir som bulk mens mat oppsluttes. Alle plantebaserte matvarer som korn, korn, frukt og grønnsaker inneholder en eller begge typer fiber. Kjøtt, inkludert fjærfe og fisk, bidrar ingen fiber til våre dietter.

Fiber og Ileostomy

Den enkelte med en ileostomi kan justere sin diett for å gjøre stomi enklere. Han kan spise mat med høyt uløselige fiber for å redusere væskekomponent av produksjonen fra sin stomi. Tykk-utgang er lett å kontrollere, og tillater en mer avslappet livsstil for den enkelte.

Gi det tid

Det er ikke en god idé å gjøre plutselige endringer i kosthold når leve med en ileostomi. En plutselig økning i fiber kan føre til forstoppelse. Legge til matvarer som øker krakk tykkelse bør gjøres gradvis for å se hvordan de blir tolerert.

Matvarer som fungerer

Noen helt grunnleggende matvarer som bakte poteter, ris, brød, vil peanøttsmør føre til tykkere avføring i de fleste mennesker med ileostomier. Blant desserter og søtsaker, pudding, eplemos og bakte epler har samme effekt.

Ikke for tykk

Andre matvarer skape så mye bulk i ileum at det er en fare at de ikke vil passere gjennom stomien, som fører til en smertefull og farlig hindring. Hindringer alltid plassere pasienten i en akuttmottaket på morfin eller annen kraftig smertestillende. Matvarer for å unngå å inkludere rå frukt, nøtter og frø, selleri, popcorn, og noen harde grønnsaker som brokkoli. Noe som ville fortsatt være vanskelig hvis du forlot det over natten i et glass vann faller inn i denne kategorien.