Digidexo.com

Hvordan koble opp min CPAP til en luftfukter

Legge til en luftfukter til din CPAP maskinen kan redusere mange av de irriterende bivirkninger av denne behandlingen, inkludert tørr eller tett nese og bihuler hodepine. Det finnes to hovedtyper av CPAP luftfuktere, oppvarmet og ikke-oppvarmet. Uansett hvilken du velger, sette opp luftfukteren er normalt veldig enkelt så lenge du følger disse trinnene.

Bruksanvisning

Trekke opp en luftfukter til din CPAP Machine

Koble CPAP-maskin.

Ta av luftslangen fra der den kobles på CPAP-maskin.

Fyll luftfukteren med destillert vann. Vanligvis CPAP luftfuktere fyller gjennom en av luftinntaket eller utløpsportene selv om du kanskje må fjerne et deksel for å fylle din. Se etter et symbol på siden av humidifer som viser den maksimale nivået og tilsett vann til du kommer til det nivået.

Sett den fylte luftfukter under- eller ved siden av CPAP-maskin, avhengig av design.

Ta den korte lengden på luftslangen og koble den ene enden til luftuttaket porten på CPAP-maskin. Koble den andre enden til luftinntaket porten på luftfukter. Hvis du ikke er sikker på hvilken port er innløpet, se i brukerhåndboken.

Koble luftslangen at masken er festet til til luftuttaket porten på luftfukteren.

Hvis du har en oppvarmet luftfukter, koble den til strømuttaket.

Koble CPAP maskin tilbake i stikkontakten.

Tips og advarsler

  • Hvis du hører en gurglende lyd når du bruker CPAP-maskin, betyr det at du har overfylt luftfukteren. Slå av maskinen, koble luftfukteren og tom vann fra den før den når maksimumsstreken.
  • Hvis du har en oppvarmet luftfukter, vil det normalt ha sin egen av / på bryter. Ikke glem å slå den på hvis du trenger ekstra varme om natten.
  • Mange nyere CPAP-modeller har innebygde luftfuktere som tar opp mye mindre plass på nattbordet.
  • CPAP Trekk alltid ut støpselet før du fyller luftfukteren, for å redusere risikoen for elektrisk støt.
  • Koble alltid fra begge slangene fra luftfukteren, før du løfter eller flytter den, for å unngå vannet renner tilbake i CPAP-maskin eller inn i masken.
  • Pass alltid på at luftfukteren er tom og tørr før du pakker den opp for å reise.
  • Bruk alltid destillert vann i luftfukteren for å unngå mineral oppbygging.