Digidexo.com

Diett for PCOS og insulinresistens

Kvinner som har polycystisk ovariesyndrom kan lider av ansikts hårvekst, uregelmessige menstruasjonssykluser og akne. Mange av disse kvinnene er også overvektig, og synes det er vanskelig å miste de ekstra pounds. Ved å gjøre sunnere matvalg, kan PCOS lider miste vekt og holde den av.

Karbohydrater

Når du spiser for mange raffinerte karbohydrater som søtsaker, hvitt brød og hvit ris, insulinnivået stige, og det overskytende sukker lagres som fett i kroppen, noe som gjør det vanskeligere å gå ned i vekt. Ifølge registrert kostholdsekspert Martha McKittrick, "Overvektige kvinner som har PCOS og insulinresistens bør holde komplekse karbohydrater til daglig sammen 40 prosent eller mindre, avhengig av ditt nivå av insulinresistens." Du kan se om du spiser riktig mengde karbohydrater, så vil du oppleve mindre cravings, og har mer energi.

Glykemisk indeks

Hvis du ønsker mer veiledning i å velge sunne karbohydrater, kan glykemisk indeks fungere bedre for deg. Glykemisk indeks gir karbohydrater et tall fra 0 til 100, i henhold til hvor raskt de føre blodsukkernivået til å stige etter å ha spist maten. Høytstående matvarer blir absorbert og fordøyd raskt, og føre til de største svingninger i blodsukkernivået.

Å spise en lav glykemisk diett forårsaker mindre svingninger i blodsukkeret og insulinnivået, og fordi disse matvarene er mer sakte fordøyd, holde deg mett lenger, noe som bidrar PCOS lider miste vekt.

Til frokost velger høy fiber kli frokostblandinger i stedet for pannekaker, vafler eller sukker søtet frokostblandinger, og toppen din frokostblanding med skummet melk. Nyt grapefrukt, kirsebær, epler eller svisker som frukt valg.

Hvis du liker suppe til lunsj, tomat, minestrone og linse supper er lav glykemisk alternativer. Avslutt sunn lunsj med yoghurt til dessert.

Til middag spiser proteinrike linser eller kidneybønner, eller forberede spaghetti med hele hvete nudler. Hvis du liker å spise grønnsaker med kveldsmåltid, brokkoli og kål .are gode lav glykemisk valg.

Diett tips

Kvinner med PCOS og insulinresistens skal spise karbohydrater med et protein eller fett, som karbohydrat absorberes langsommere, og insulin svingningene er mindre. Space inntaket av karbohydrater i løpet av dagen. Hvis du inntar din tildelte karbohydrater i en sittende, vil insulinnivået stiger for raskt. Redusere karbohydratinntak kan føre til dehydrering, så drikk minst 8 kopper væske om dagen som ikke inneholder koffein.