Digidexo.com

Hva er fordelene med Macadamia Oil?

Hva er fordelene med Macadamia Oil?


Macadamia olje, avledet fra macadamia nøtter, har flere fordeler for både kropp og matlaging. Denne litt nutty-smake olje er en lys gul farge og er flytende ved romtemperatur. Det består av 60% oljesyre, 9% palmitoleinsyre syre, 1-3% Linolsyre og 1-2% linolensyre. Noen varianter inneholder omtrent like mye omega-6 og omega-3 fettsyrer. Ikke bare er oljen svært stabil på grunn av sin lave flerumettet fettinnhold, men dens fordeler spenner fra å handle som en ideell matolje til å senke kolesterolet.

Høyt innhold av gode fettstoffer

Macadamia olje har et høyt innhold av enumettede fettsyrer, som er de "gode" fettet. Denne oljen inneholder den høyeste andelen av disse fett sammenlignet med annen olje, på 78%. Dette er den samme fettsyren som er tilstede i gunstige fiskeoljer, som har en rekke næringsverdi.

Ingen Kolesterol

Denne oljen har ingen kolesterol og ingen trans-fettsyrer. Studier har vist at inntak av macadamia olje regelmessig vil redusere risikoen for hjertesykdom og høyt kolesterol. Når fordøyd, hjelper oljen opprettholde balansen mellom omega-6 og omega-3-fettsyrer som allerede er i kroppen.

Brukes som matolje

Macadamianøttolje er ideell for matlaging på grunn av sin høye røyk punkt (425 grader Fahrenheit) og dens allsidighet. Den kan erstatte olivenolje når det er nødvendig, spesielt for oppgaver som steking. Macadamianøttolje har også en lang holdbarhet og kan lagres i ett til to år.

Antioksidanter

Antioksidanter er velkjente elementer som beskytter kroppen mot de skadelige effektene av frie radikaler. Makadamiaolje bærer tokoferoler og tokotrienoler, som er derivater av vitamin E, selen og fytosteroler som sitosterol. Oljen inneholder også fytokjemikalier som flavonoider, phytic syrer, saponiner og phtoestrogens.