Digidexo.com

Hvordan gjenkjenne Endometriose

Hvordan gjenkjenne Endometriose


Helsemessige forhold som påvirker en kvinnes reproduktive organer kan være vanskelig å diagnose, og en av de mest problematiske blant dem er endometriose. Som endometriose forverres ofte uten behandling, kan forlenget lidelse føre. Ved å lære å gjenkjenne endometriose symptomer kan du bedre utstyre deg og din lege om dine helsebehov.

Hvordan gjenkjenne Endometriose

Hvordan gjenkjenne Endometriose

•  Hold orden på alvorlighetsgraden og varigheten av bekkensmerter under og rundt tidspunktet for mensen. Endometriose kan unnlate å gi symptomer, men økte menstruasjonssmerter er et kjennetegn tegn. Kramper og bekkensmerter øker ofte i varighet også, noen ganger over flere dager. Et symptom dagbok kan hjelpe deg med å spore symptom fremgang og sammenligne noen uvanlige endringer.

Dokument noen bekkensmerter eller blødning på andre tider av måneden for å inkludere hvis det følger samleie. Dette tegnet fører ofte til legen å gjenkjenne endometriose eller annen gynekologisk tilstand som krever behandling. Ellers kan noen spotting oppstå på grunn av eggløsning eller hormonsvingninger, inkludert de som er forårsaket av p-piller. Men hvis dette er en ny eller progressiv symptom lege er nødvendig for å utelukke andre årsaker.

Unngå å forsømme din tarmhelse når du gjenkjenner endometriose symptomer. Symptomer på irritabel tarm syndrom (IBS) er vanlig i endometriose og noen uheldige pasienter har både helsemessige lidelser. Noen ganger kvinner er feildiagnostisert med IBS som en konsekvens. Sammen med forstoppelse og diaré, kan alvorlig endometriose kvele eller fortrenge tarm organer forårsaker andre abnormiteter. En gynekolog forstår disse komplikasjonene, men vil henvise deg til en annen spesialist hvis nødvendig.

•  Vurder endometriose som en potensiell gjerningsmann hvis du opplever noen tegn til infertilitet. Ikke forsinke søker medisinsk konsultasjon fra en gynekolog eller fruktbarhet spesialist hvis endometriose er mistenkt. Fjerning av livmorsammenvoksninger kan gjenopprette fruktbarheten, men tubal arrdannelse og andre komplikasjoner kan være irreversible. Jo raskere diagnose og behandling er gjennomført de bedre sjansene for en naturlig graviditet.

Vet at noen pasienter gjenkjenne endometriose symptomer som økt oppblåsthet, smerter i korsryggen og tretthet. Dessverre, dette er vanlige tegn på menstruerende kvinner, så vanligvis ikke får mye oppmerksomhet før endometriose er diagnostisert. Husk å diskutere disse endringene med din lege.

Forstå at mens du eller legen din kan gjenkjenne endometriose symptomer, kan andre årsaker være ansvarlig for symptomene. Diagnostisering og behandling av endometriose er best laget av en gynekolog som er spesialist på sykdommen, som kirurgi, hormoner og smertebehandling kan være nødvendig.