Digidexo.com

Informasjon om HIV og AIDS Orphans i Botswana

Botswana er et land i Afrika sør for Sahara, et område av verden som har blitt sterkt påvirket av HIV / AIDS-epidemien. HIV / AIDS i Botswana har dramatisk redusert levealder og mange barn har blitt foreldreløse som følge av dette.

Prosentvis

Det er anslått at i Botswana har en av fem barn i alderen sytten eller yngre blitt foreldreløse som følge av tap av ett eller flere av foreldrene til HIV-sykdom. 76 prosent av foreldreløse barn i Botswana er foreldreløse på grunn av HIV / AIDS.

Tall

Innen 2007, hadde om lag 95 000 barn i Botswana hadde minst én forelder dør som følge av HIV-infeksjon.

Utdanning

Et program i Botswana hjelper registrerte foreldreløse gå på skolen ved å dekke kostnadene for skoleuniformer, som er kostnads ​​uoverkommelige for mange foreldreløse og de som kan støtte dem.

Mat

Registrerte foreldreløse barn i Botswana kan også motta et matfat en gang i måneden. Dessverre, hjelpeorganisasjoner rapporterer at noen foreldreløse barn blir utnyttet for statlige ytelser.

Arbeid

Barn foreldreløse av aids blir ofte tvunget til å arbeide for å forsørge seg selv eller deres familier. Noen lokale organisasjoner i Botswana prøve å supplere statlige tjenester slik at barn ikke må jobbe og kan fortsette på skolen.