Digidexo.com

Slik tester vann fra springen og flaskevann med Ph Strips

PH-verdien angir surhet og alkalitet nivåer i vann. PH-skalaen er utformet for å bli målt 1 til 14, med 7 være nøytral. Readings under 7 betyr at vannet er surt og over 7 indikerer at vannet har en tendens mot grunnleggende eller alkalisk. Jo nærmere en 1 lesning, vannet er surere. Jo nærmere lesningen er til 14, jo mer basen vannet er. Sunt drikkevann skal falle nær nøytral spekter av pH-skalaen, som ligger mellom 6,5 og 8,5. Testing kan gjøres ved hjelp av en strimmel kit kjøpt på jernvareforretninger, basseng forsyne butikker og dyrebutikker. Foruten drikkevann, nøytral pH målinger er også nødvendig for svømmebassenger og karene.

Slik tester vann fra springen og flaskevann med Ph Strips

•  Slå på vannkilden, mest sannsynlig vasken, og la vannet renne i 30 sekunder. Fyll opp et glass med vann og la stå i noen minutter før du tester vannet. Hvis testing vann på flaske, hell den i et rent glass.

Dypp en strimmel i vannet og flytt det i en frem og tilbake bevegelse i ca fem sekunder eller hva tid angitt i bruksanvisningen som fulgte med settet. Sørg for at hendene er tørre og stripe ikke blir våt før du setter i vannet. Dette kan endre resultatene.

Fjern stripe fra vannet og legge den på et flatt underlag i 15 til 20 sekunder. Den fargen på indikatoren spissen vil begynne å endre.

Match fargen på strimmelen med den fargekart som fulgte med settet. Ulike farger vil indikere pH-nivået, avhengig av merke av teststrimler brukes. Etter å bestemme pH-nivået, kast stripen. De kan ikke brukes mer enn én gang.