Digidexo.com

Den ideelle Diabetes kontroll diett

Den ideelle diett for å kontrollere diabetes er preget av konsistens, moderasjon og langsiktig fordel for diabetes pasienten. For en diett for å bli betraktet som ideal, må det være sunt i det lange løp, og bør ikke bare gi smakfull mat til pasienten, men også gi en bedre livskvalitet som reduserer behovet for insulin og forbedrer energinivået utover dagen .

Karbohydrater og glukose

Når diabetikere spiser karbohydrater, blir det etterfulgt av en økning i blodsukkernivået. For diabetikere henhold til konvensjonell behandling, er dette carb load motvirket av en pre-meal skutt av hurtigvirkende insulin. Diabetikere bør spise på omtrent samme tid hver dag, og spiser tilsvarende mengder når de spiser. Enkle og komplekse karbohydrater både påvirker blodsukkeret på samme måte, men variasjon i mengde karbohydrater spist daglig kan føre til problemer med blodsukkeret. En ideell diabetes diett ville inkludere målt karbohydrat deler på frokost, lunsj og middag, med fokus på komplekse karbohydrater for fiberinnhold og hjerte helse. Ved å spise konsekvent del størrelser av karbohydrater, vil blodsukkeret være lettere å kontrollere.

Fat

Diabetikere bør ikke mer enn 30% av de totale kalorier fra fett-innhold, og mettet fett (animalsk fett) bør komponere mindre enn 10%. Også diabetikere bør senke kolesterol inntak til 300mg per dag. Diabetikere er i faresonen på lang sikt av høyt kolesterol og hjertesykdom; å begrense forbruket av fett er spesielt viktig. Trans fett, fett fra bearbeidet mat, bør elimineres så mye som mulig. Relativt gode kilder til fett i dietten inkluderer avokado, smør, viss margarin, nøtter, oljer, oliven og peanøttsmør - selv om disse bør brukes i moderate mengder.

Protein

Selv om diabetikere og til har problemer med å fordøye og absorbere protein grunn hypochlorhydria og andre fordøyelsesproblemer, bør protein fortsatt inntas som 10-20% av det totale kaloriinntaket. Lav-fett kjøtt er å foretrekke fremfor høy fett kjøtt og proteinkilder fra planter er å foretrekke fortsatt til animalske proteiner. Animalsk protein, når de brukes, skal være magert og ikke charbroiled. Dette bør inkludere matvarer som nøtter, frø, spinat, egg, fisk og protein tilskudd. Proteiner er viktige fordi de ikke legge til glykemisk belastning og diabetes er assosiert med nedsatt proteinsyntese, tregere sårtilheling og reparasjon funksjon, slik at en tilstrekkelig tilførsel av protein (0.8-1.2g / kg kroppsvekt) er svært viktig.