Digidexo.com

Hvordan vite om du passerer en Gallestein

Hvordan vite om du passerer en Gallestein


En liten organ som ligger under leveren, samler galleblæren og galle lagrer laget av leveren. Bile bistår i fordøyelsen av vann og avfalls fett å flytte ut av kroppen. Av og til, krystalliseres galle i galleblæren, danner små steiner laget av salter, kolesterol og bilirubin (pigment som gir galle sin farge). De fleste gallestein passere gjennom tarmen med fast avfall uten noen symptomer, mens andre, på grunn av størrelsen, kan sette seg fast i trange deler av fordøyelsessystemet, forårsaker smerte. Granskes dine avføring er den eneste sikre måten å finne ut om du har passert en gallestein.

Hvordan vite om du passerer en Gallestein

Ikke skylle toalettet etter at du passerer fast avfall.

2 Sett på beskyttelseslatexhansker.

Løft massen av avføring inn i den gamle sil.

sile gjennom avføringen for små steiner. Disse gallestein kan være så liten som et knappenålshode eller så stort som en fjerdedel. De kan også være svart, brun eller mørk grønn i fargen.

Skyll noen steiner du finner en plass i lukket beholder. Ta denne beholderen til din neste medisinsk avtale for å bekrefte at steinene er gallestein.

Flush resterende avføring og kast latekshansker trygt, vekk fra barn eller kjæledyr.

Rengjør sil med et blekemiddel og vann, og deretter vaske hendene med såpe og vann.

Hint

  • Rådfør deg med helsepersonell for å bestemme risiko for, eller tilstedeværelse av, gallestein. Risikoer inkluderer høy-fett dietter, å være kvinne eller overvekt. Gallestein kan være plassert med en ultralyd eller en CT scan.
  • Hvorvidt du forventer å passere en gallestein, hvis du opplever noen smerter, bør du søke øyeblikkelig medisinsk hjelp.
  • Ikke bruk sil til andre formål etter at du har brukt den til å se etter gallestein.