Digidexo.com

Pyramid dietter

Pyramid dietter


Pyramid dietter er basert på næringspyramiden utviklet av US Department of Agriculture og utgitt i 1992 USDA oppdatert pyramiden og utgitt "mypyramid" i 2005 Disse diettene er laget for å gi nødvendige næringsstoffer ved å inkludere en balansert utvalg av matvarer. Pyramiden tillater den enkelte å visual proporsjonene som trengs og for å velge fra alle matvaregrupper anbefales.

USDA Food Pyramid Diet gir mange valg

Formålet med næringspyramiden er å hjelpe folk opprettholde balansert ernæring uansett hva deres alder eller spesielle matbehov. Tanken er at en pjokk bør spise det samme rekke matvarer, den samme andelen av hver mat, bare i mindre mengder enn en voksen. En person som prøver å få vekt bør spise mer av hver kategori, mens en person som prøver å gå ned i vekt bør spise mindre av hver kategori. På denne måte kan den enkelte fremdeles får den riktige næringsstoffer, uavhengig av mengden av mat faktisk spist.

Balanse er nøkkelen til god ernæring

Ved å følge maten pyramide kosthold, er en person trygg på at de er inkludert næringsstoffer som finnes i korn, frukt og grønnsaker, meieriprodukter, og proteinrik mat. Ved å spise et bredt utvalg av disse matvarene, er du sikker på å få de mest tilgjengelige næringsstoffer i kosten.

The Pyramid Diet Demonstrerer Antall

Ved å se på næringspyramiden, kan du enkelt skjelne maten du trenger å spise mer av, og de som bør begrenses. Korn er plassert i den bredeste delen av pyramiden, og utgjør den største volum. The USDA anbefaler at korn gir den største mat-gruppen, etterfulgt av grønnsaker, frukt og meieriprodukter. Protein representerer den minste delen av pyramiden. Fett er anbefalt å være begrenset, og kan visualiseres som en tynn stripe på spissen av pyramiden som også omfatter sukker og krydder.

Match inntaket av matvarer til størrelse

Et lite barn vil spise mindre mengder av alle gruppene i pyramiden. En voksen som ønsker å gå ned i vekt vil spise mer enn et barn, men mindre enn en person som er å opprettholde en akseptabel vekt. Inntak beløpene varierer også i henhold til individuelle metabolisme og aktivitetsnivå. USDA Nettstedet har interaktive verktøy for å hjelpe tilpasse matvalg og aktiviteter basert på individuelle behov.