Digidexo.com

Medisinsk grunn for Hair Losing Curl

Medisinsk grunn for Hair Losing Curl


Legevitenskapen begynner å bedre forstå hvorfor noen mennesker opplever en endring i håret tekstur --- krøllete hår går rett og vice versa. Forskere ved Queensland Institute of Medical Research i Australia nylig oppdaget et gen dikterer krøllete hår. Funnet åpner dørene til å utvikle behandlinger for endringer i håret tekstur, blant annet.

Hormoner

Hormonelle endringer --- slik som de i svangerskapet --- kan utløse en endring i håret tekstur: fra krøllete til rette, fra tykt til tynt, fra skinnende til kjedelig, fra glatt til grov. En økning i noen hormoner kan utløse endringer i grovere, tykkere hår, mens andre hormoner kan gjøre håret tynnere, mer fine og rett.

Thyroid

Vanlige symptomer hos personer som lider av en underactive skjoldbruskkjertelen (hypotyreose) eller overaktiv skjoldbruskkjertel (hypertyreose) er håravfall eller endringer i håret tekstur. Etter behandling for ubalansen starter, fortsatte endringer kan være forårsaket av medisiner som brukes til å behandle sykdommen.

Medisinsk hjelp

Håravfall og endringer i håret tekstur er bivirkninger av enkelte medisiner (for eksempel Synthroid for skjoldbruskkjertelen behandling) og kjemoterapi.

Kosthold og ernæring

Håret tekstur kan påvirkes av vitamin og mineral inntak.

Noen av vitaminer og mineraler --- slik som de som er i B-vitamin-familien, magnesium, sink og biotin --- samt fettsyrer --- slik som linfrøolje og lakseolje --- har vist seg å fremme hårvekst og tekstur endringer.

Andre, for eksempel inntak av store mengder vitamin A, kan negativt påvirke håret tekstur og fremme hårtap.

Se en ekspert

Hvis du har mistanke om endringer i håret tekstur, tykkelse eller tetthet, se en lege for en grundig undersøkelse og riktig diagnose.